Un 20% més de visitants a la Biblioteca El Castell de Vacarisses

La Torre
16 d'agost del 2014
L'equipament tancarà els dimecres al matí
L'equipament tancarà els dimecres al matí | L. Tarrida
Les xifres de 2013 de la Biblioteca El Castell de Vacarisses reflecteixen, segons informa el govern de Vacarisses, que l’equipament ha augmentat en un 20% el número de visitants que han utilitzat les sales de la biblioteca i en un 7% el número de persones usuàries del servei de préstec. L’increment més significatiu s’ha donat quant a l’assistència als actes que s’hi han organitzat, un 29% superior a la de 2012.
 
Pel que fa a la col·lecció documental, la biblioteca comptava, al desembre de 2013, amb 18.350 documents, 1.008 més que l’any anterior i que suposen 2,93 documents per habitant. 
 
Un dels objectius principals de la biblioteca és fomentar la lectura entre tots els grups d’edat. I així s’ha fet mitjançant la programació de diverses activitats, com les Story Telling; presentacions de llibres d’autors locals i de l’entorn més proper; el treball conjunt amb entitats del municipi per acostar l’esport a la població des de les seves diferents vessants; la Campanya de recollida de llibres amb el suport de Càritas Vacarisses; el Club de lectura per a adults; els programes de lectura Boletaires lectors i Cargols lectors, que van rebre molt bona acollida i que, al setembre, es repetiran amb una nova temàtica; els tallers de lectura infantil, etc. L’equipament també ha acollit exposicions, conferències, xerrades i tallers.
  
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vacarisses, Lluís Alburquerque, valora “molt positivament” aquestes xifres i assegura que, “des de la Regidoria, es continuarà treballant conjuntament amb la biblioteca perquè cada cop siguin més les persones usuàries tant de l’equipament com dels serveis que s’hi ofereixen”.