Litus i l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 homenatgen Elvis

La Torre
14 d'agost del 2014


El cantant matadeperenc Carles Bosch, Litus, ha posat la veu aquests darrers mesos a un projecte conjunt amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que porta per títol “Elvis, el Rei”. L’espectacle s’ha pogut veure a diverses localitats, entre les quals, recentment, Terrassa.

Es tracta d’un concert d’homenatge a la figura i música del cantant nordamericà ’Elvis Presley, la figura que va canviar la música popular i tota una generació. A l’espectacle s’interpreta l’Elvis Concerti Grosso núm. 4, la peça que el compositor eslovac Peter Breiner va composar basant-se en melodies de les cançons d’Elvis Presley i harmonitzant-les a l’estil barroc.

Al llarg del concert també s’inclouen fragments de les Juliet Letters del cantant britànic Elvis Costello que, juntament amb el Brodsky Quartet van posar música a textos anònims enviats a la Universitat de Verona i dedicats a la llegendària Julieta de la famosa tragèdia de Shakespeare. El concert acaba amb una obra compendi de l’evolució i els estils relacionats amb el R’N’R, la Suite núm. 1 Atom Hearts Club, del japonès T. Yoshimatsu.