L'ANC Vacarisses «indignada» amb el govern per «excloure'ls» de l'11-S

La delegació territorial denuncia que l'Ajuntament ha preparat uns actes de celebració per la diada nacional sense comptar amb ells

Lluïsa Tarrida
14 d'agost del 2014
L'ANC Vacarisses ha fet un comunicat en què expressa el seu "profund malestar amb l'actual equip de govern municipal per excloure'ns dels actes de la diada" del municipi. L'entitat afirma que no deixar-los participar en una data assenyalada i a les portes del referèndum del 9N "fa un flac favor a la unitat de la nostra vila" i afegeixen que "ara no és el moment d’anar per lliure i de voler acaparar de forma partidista els suports al referèndum, ara és el moment de sumar i no de restar".

Segons relata l'ANC local a finals de juliol el Consistori es va posar en contacte amb l'Assemblea Territorial de Vacarisses per plantejar-los "una proposta de cara a l'11 de setembre". Expliquen que "des d'alcaldia es van fer vàries propostes per reunir-nos però va ser impossible quadrar horaris. També vam proposar que algun regidor assistís a la reunió de l'assemblea aquella mateixa setmana, però va ser impossible".

Expliquen que aquest dilluns, dia 11, han rebut el programa dels actes per la diada nacional i és quan han vist amb "sorpresa i indignació que l’ANC queda exclosa dels actes". L'entitat diu que des de l'Ajuntament s'envia un full d'inscripció per a entitats, per donar suport a la consulta, un full "que porta el logo de l'ANC i que mesos enrere l'assemblea havia fet arribar a les mateixes entitats a través de la seva coordinadora".
 
Per tot plegat, consideren que "tot i la impossibilitat de trobar­nos en persona, hi ha altres canals (telèfon, correu electrònic...) pels quals se’ns podria haver informat del que es pretenia fer des de l’ajuntament, considerant que l’ANC era part directament implicada". L'ANC afirma que "tot i el nostre malestar, animem a tothom a participar de manera activa, amb els actes organitzats per l’equip de govern per la diada nacional i aprofitem per fer una crida a la gent a participar a la V a Barcelona". I sentencien que "seguirem treballant i parlarem amb qui sigui perquè també puguem ser presents en aquest 11 de setembre a Vacarisses".