«Puc inventar-me que agafes el cotxe i puc mentir al jutge»

Presumpte abús de poder d’un policia local de Sabadell que, davant la insistència de la conductora, acaba afirmant que es pot inventar l'atestat i explicar-li una mentida al jutge

Redacció
14 d'agost del 2014

"Puc inventar-me que agafes el cotxe i puc mentir al jutge", diu un policia de Sabadell a una dona que ha estat aturada pels Mossos d'Esquadra una bona estona abans per conduir a gran velocitat per la ronda Europa. Els agents municipals havien estat reclamats pels Mossos per tal que li fessin la prova d'alcoholèmia. Quan aquests arriben la presumpte infractora engega el mòbil i grava la conversa amb els agents. 
 
La dona els pregunta com poden saber que conduïa si ells no l'han vist i el seu cotxe ja feia estona que estava aturat. L'agent municipal li contesta, referint-se als Mossos, que "m'haig de fiar de la seva paraula". Davant la insistència de la conductora, l'agent acaba afirmant que es pot inventar l'atestat i explicar-li una mentida al jutge.
 
Aquest vídeo, gravat per la dona implicada, ha estat penjat a Youtube i amb només tres dies ja supera les 90 mil visites. En la gravació es pot veure la cara de l'agent amb el qual hi manté la conversació. Ràpidament, el vídeo ha començat a circular per les xarxes socials.
 
L'Ajuntament de Sabadell ha obert un expedient a l'agent i una investigació per saber si es va produir un abús per part de la Policia. El Consistori vallesà, en un comunicat, lamenta que un dels seus agents respongués "a la provocació de la persona que estava gravant el vídeo amb uns comentaris que no corresponen als valors, honorabilitat i bon procedir del cos de la policia municipal".