El Parc del Nord ja torna a lluir

Finalitzen els treballs per reurbanitzar una àrea de 7.000 metres quadrats del parc i restablir el pas en un tram de l'avinguda 22 de juliol | La zona havia estat ocupada per les obres de perllongament dels Ferrocarrils Recentment s’ha retornat a l’ús ciutadà un espai de 5.000 m2 al Parc de Vallparadís

La Torre
13 d'agost del 2014
La superfície total afectada per les obres de l’estació era de 10.850 m2 Foto: Gencat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat en els últims dies els treballs per recuperar una àrea de 6.950 metres quadrats del Parc del Nord, a Terrassa, ocupada per les obres de prolongació d’FGC i on s’ubicarà l’estació del Nord, que servirà també d’intercanviador amb Rodalies. Així, aquesta actuació d’urbanització ha permès retornar al seu ús gran part del parc del Nord i, d’altra banda, restablir el pas en un costat del passeig de 22 de juliol, interromput en un tram d’uns 100 metres de longitud.

Les tasques han consistit, principalment, en:
 
- Reurbanització del parc, formació de zona verda i recuperació de la vorera, carril bici i carril d’aparcament del passeig de 22 de juliol
- Reposició d’un espai de jocs infantils
- Construcció de camins
- Plantació d’arbres i instal·lació de bancs i punts de llum

La superfície total afectada per les obres de l’estació era de 10.850 m2, sumant l’espai del parc i voreres. D’aquests, uns 2.800 m2 ja es van recuperar l’any 2010. Cal indicar que ara es mantindrà una zona ocupada al parc per tal d’executar els treballs d’arquitectura de la futura estació.
 
Recuperació d’espai al Parc de Vallparadís
 
Estat actual de les Hortes dels Frares Foto: Gencat

D’altra banda, recentment també han conclòs altres treballs de recuperació dels espais ocupats a Terrassa per les obres de perllongament d’FGC, en concret a la zona de les Hortes dels Frares. En aquest cas, s’han recuperat uns 5.000 metres quadrats, la pràctica totalitat de la zona ocupada. Aquest àmbit se situa prop de l’estació de Vallparadís, que havia estat ocupat primer per la pròpia execució dels túnels en aquest punt i després com accés a l’obra.
 
Perllongament d’FGC a Terrassa
 
El perllongament d'FGC a Terrassa comprèn l’execució de 4,5 km de línia i 3 noves estacions. Els treballs d’obra civil, que inclouen l’execució dels túnels i la infraestructura de les estacions i el dipòsit de trens, així com el muntatge de via, es troben pràcticament enllestits. En paral·lel, continuen els treballs d’arquitectura i instal·lacions.