Xavi i Cruyff crearan un camp per a nens desfavorits a Terrassa

L'Obra Social la Caixa, de la qual el futbolista egarenc n'és ambaixador, aportarà 30.000 euros per fer el 'Cruyff Court'

La Torre
13 d'agost del 2014
Cruyff i Xavi tancant l'acord amb el director de l'Obra Social Foto: Obra Social la Caixa

El futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández, el director de La Fundació Bancària La Caixa i l'exfutbolista i creador de la Fundació Cruyff, Johan Cruyff, han acordat aquest dimecres la creació d'un camp de futbol a Terrassa per a nens desfavorits.

Segons ha informat aquest dimecres la Fundació La Caixa, Hernández és l'ambaixador de l'Obra Social La Caixa, motiu pel qual ha instat el projecte d'integració social de col·lectius vulnerables i de foment de l'esport entre nens en risc d'exclusió a la localitat natal del centrecampista del FC Barcelona.

L'Obra Social aportarà 30.000 euros per fer el 'Cruyff Court', i Hernández serà la imatge del mateix. Els 'Cruyff Courts' són petits camps de futbol d'ús lliure, l'objectiu dels quals és fomentar l'esport entre nens i joves; fins ara hi ha 185 a tot el món, i el que s'ha projectat a Terrassa serà el novè a Espanya. El 2013, la Fundació Cruyff va guanyar el premi de la Caritat de la Uefa, i el camp a Terrassa serà un dels projectes realitzats dins d'aquesta col·laboració.

L'Obra Social La Caixa té un pressupost de 500 milions d'euros, dels quals un 67% es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials en resposta a les problemàtiques socials més urgents.