Ballart denuncia un «atac homòfob» i racista en el seu Facebook personal

L'alcalde de Terrassa afirma que no és el primer comentari ofensiu que rep cap a la seva persona i considera que es tracta d'un acte "totalment intolerable" i que "m'entristeix profundament"

Lluïsa Tarrida
09 d'agost del 2014
Aquest divendres a la tarda, l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart va donar a conèixer un comentari insultant que havia rebut al seu compte personal de Facebook. L'autor, que signa amb noms i cognoms, afirma en el seu escrit -amb una morfosintaxi i ortografia força deficient-: "Que verguenza. Tener un alcalde homosexualidad así va la ciudad las ayudas y pisos y gualda como su pareja moros".

Mitja hora després, Ballart decideix intervenir en la conversa i manifestar: "Aquest comentari és intolerable, homòfob i denunciable. No sé d'on has tret que la meva parella és d'origen marroquí. Començo a estar fart dels rumors per fer mal i que alguns creieu".

L'alcalde, a més de contestar-li mencionant-lo especificament, també ha volgut fer un pas endavant i donar a conèixer la conversa i el missatge als seus seguidors. I ho ha fet, sense embuts i amb aquesta reflexió: "respectar la dignitat de les persones i el principi de no discriminació per motius de raça, religió, opinió, nacionalitat, orientació sexual, discapacitat o qualsevol altra circumstància personal o social és un principi bàsic del meu Facebook. Per aquest motiu, avui em veig obligat a denunciar un atac homòfob que he rebut, i que malauradament no és el primer. És totalment intolerable i m'entristeix profundament".

Captura de pantalla realitzada pel mateix alcalde sobre la conversa Foto: Jordi Ballart