La comarca es mobilitza per participar a la «V» de l'11-S

Terrassa i els municipis de la comarca ja tenen assignat un tram corresponent a la via catalana a Barcelona | Vacarisses, Matadepera, Viladecavalls, Ullastrell i Rellinars organitzen autocars per facilitar el desplaçament a la capital catalana

Lluïsa Tarrida
07 d'agost del 2014
La mobilització dels vallesans es concentrarà principalment entre els trams 21 al 25
La mobilització dels vallesans es concentrarà principalment entre els trams 21 al 25 | Foto: Adrià Costa
El proper 11-S, Barcelona acollirà una gegantina "V" humana. L'acte està emmarcat en la campanya “Ara és l'hora” que des de mitjans de juliol agrupa la societat civil catalana per garantir la consulta del 9 de novembre i fer que el SÍ/SÍ sigui l'opció majoritària. Al Vallès Occidental, ja fa dies que les diferents delegacions locals de l'ANC s'han començat a mobilitzar. De moment, a l'espera d'anar concretant quants autocars es desplaçaran, ja es coneix quins trams ocuparan els vallesans. Seran, preferentment, els trams del 21 al 25.

Igual que per la Via Catalana, els participants s'han d'inscriure en un tram concret; només així l'organització es pot assegurar que es cobrirà tot l'espai de la concentració. La mobilització haurà començat el matí del 11S amb diverses concentracions als mateixos pobles i continuarà a les 20.14 amb una piulada massiva en favor de la consulta i de la democràcia. La mobilització seguirà durant tota la tardor, cada dia amb actes organitzats arreu del territori des de les 17:14 a les 20:14 fins el dia de la consulta.
 
Cal recordar que la darrera Diada que es va celebrar a Barcelona, la de la macromanifestació, Terrassa i els pobles de la comarca van aportar fins a 24 autobusos a més d'omplir els trens especials de Renfe i FGC. A banda de les ANC locals del territori, també els partits polítics i altres entitats organitzaran les seves pròpies expedicions. 

Els Pets, La Gossa Sorda i el cantant Sanjosex seran els encarregats de cloure els actes festius de l'Onze de Setembre amb un triple concert al Passeig de Lluís Companys de Barcelona en el marc de la Festa de la Llibertat i un cop finalitzada la 'V' humana amb la intenció de reivindicar el referèndum del 9N. El concert començarà a les set del vespre i la previsió és que s'allargui més enllà de la mitjanit. 

Terrassa
L'ANC-Terrassa ja ha obert oficialment el termini de preinscripció per participar a la V gegantina que es farà per la Diada 11-S a Barcelona. Des de l'organització afirmen que si l'any passat es va anar a la Via Catalana en grup el funcionament serà el mateix aquest any. La inscripció s'ha de fer preferentment a través d'una assemblea territorial de l'ANC com Terrassa per la Independència ja que per grups de persones que volen anar juntes és l'única manera possible. El formulari de preinscripció es pot trobar aquí. El tram assignat per als egarencs ha estat el 25, és a dir, a l'avinguda Diagonal entre carrer Bailén i Passeig Sant Joan. També Omnium Terrassa ha organitzat un autocar per anar tots junts cap a l'acte reivindicatiu.

Matadepera
L'ANC de Matadepera també s'està preparant per facilitar l'arribada dels vilatans a la V de Barcelona. L'entitat està organitzant autocars perquè ningú tingui excusa, per inscriure's-hi cal anar al casal. Al mateix lloc, també s'hi poden comprar les samarretes per a l'ocasió. L'ANC local recorda però que primer cal inscriure's a la pàgina web Ara és l'hora abans d'apuntar-se a l'autocar. Els matadeperencs tenen assignat el tram 22, que correspon a l'avinguda Diagonal entre el carrer del Bruc i Roger de Llúria.

Ullastrell
Els ullastrellencs mai fallen en aquestes cites. Per això, des d'Ullastrell per la Independència ja s'han arremangat i han començat a muntar autocars. L'entitat informa que la inscripció per reservar plaça es pot fer via on-line des de la seva pàgina web però recorden que abans cal inscriure's a la pàgina de l'Ara és l'hora. El preu de l'autocar és de 7 euros per persona i ja se sap que la sortida serà a dos quarts de tres del migdia des de l'aparcament de sota l'escola. El tram assignat per als vilatans d'Ullastrell que vulguin anar-hi junts és el 21, que correspon a l'avinguda Diagonal entre els carrers de Roger de Llúria i Pau Claris.

Vacarisses
Els vilatans de Vacarisses també podran baixar a Barcelona amb autocar si ho prefereixen. Vacarisses per la Independència anuncia des de la seva pàgina web que des d'aquesta setmana, els interessats ja poden reservar la seva plaça. També es pot fer presencialment a l'estanc Cal Pedret (nucli urbà) o al Bar Amores (Can Serra) El tram assignat per als vacarissencs és el 25, que correspon a l'avinguda Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Bailén. La sortida amb autocar es farà des del poliesportiu de Vacarisses a dos quarts de tres del migdia. 

Viladecavalls
Viladecavalls per la Independència ha donat a conèixer en quin tram se situaran els vilatans que vulguin participar en la Via Catalana 2014. La delegació local de l'Assemblea Nacional de Catalunya explica en el seu web que el tram assigant és el 22, és a dir, el que comprèn des de Bruc fins al carrer Roger de Llúria. Les inscripcions per aquells que volen anar-hi amb autocar des de Viladecavalls- es poden fer des de la mateixa pàgina de l'entitat omplint el formulari adjunt

Rellinars
Amics de Rellinars ha donat a conèixer aquest dijous a través d'una piulada al seu compte de Twitter, que des del municipi s'estan organitzant per omplir un autocar. Des del web oficial de l'ANC Vallès Occidental i com ha pogut confirmar els Amics de Rellinars a La Torre, ja s'han omplert tres autocars. El tram assignat és el 25, que correspon a l'avinguda Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Bailén.