Matadepera s'adhereix al Pacte pel Dret a Decidir

El pacte aglutina partits, entitats i associacions i particulars, i essencialment defensa el dret a poder votar el futur de Catalunya

La Torre
02 d'agost del 2014
Una de les mocions que es van sotmetre a votació en el ple ordinari va ser la constitució del Pacte Local pel Dret a Decidir, que va ser presentat per CiU, ERC i SI. El dictamen, llegit per la secretària Rosa Castelà consistia en donar suport al pacte, facilitar-ne el seu coneixement a través dels mitjans de comunicació locals i enviar la moció a l’Assemblea Nacional de Catalunya, informa Matadepera.cat.

El regidor Jordi Roca, en representació de l’equip de govern, va defensar la proposta apuntant que s’havia presentat el Pacte el divendres anterior al Casal de Cultura amb Joan Rigol, coordinador nacional del “Pacte pel Dret a Decidir”, Francesc Duch, coordinador local i la mateixa alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona. El pacte aglutina partits, entitats i associacions i particulars, i essencialment defensa el dret a poder votar el futur de Catalunya.

En el seu torn d’intervencions, donant suport a Roca, Santi Pavon d’ERC va argumentar que “el fonament i les bases de la democràcia no estan en les lleis sinó en les majories de la ciutadania”, i Pau Carbó, de SI va afegir que no només votava a favor i s’hi adheria sinó que es col·laborarà en tot el que faci falta. Xavier Argemí, portaveu del Partit Popular, per altra banda, va comentar que “la consulta genera molts dubtes i que caldria anar pas a pas a l’hora de fer determinades propostes”, al mateix temps que va declarar que “respectant totes les opinions, entenem que el debat està forçat”.

El punt va ser aprovat per 10 vots a favors i 2 en contra, els del Partit Popular.

El “Pacte pel Dret a Decidir” es basa en un manifest on, entre d’altres qüestions, es “dóna suport a les diferents resolucions aprovades pel parlament de Catalunya a favor del dret de l’autodeterminació”, “es vol treballar des del poble perquè Matadepera pugui exercir el dret a decidir sobre el seu futur”, “garantir la màxima cohesió social del país” i “el compromís amb l’estat del benestar, la dignitat i la justícia social, la solidaritat entre els pobles, l’aposta pel progrés econòmic, social i cultural, i la defensa del territori i del medi ambient”.