Els nens de Vacarisses menjaran millor a l'escola

L'actual servei de càtering havia general nombroses crítiques i ara s'incorporar un forn d'alt rendiment que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor

La Torre
31 de juliol del 2014
Els menjadors escolars de Vacarisses igualaran els seus menús i en milloraran la qualitat, gràcies a una cuina central a l’'escola Font de l’'Orpina, que els distribuirà a la resta de centres educatius públics.

En el ple de juliol els grups municipals de l’Ajuntament vacarissenc van ser unànimes a l’hora de tirar endavant la proposta d’un nou sistema de gestió del servei. Tal com va explicar el regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert, fa temps que la comunitat educativa del poble demana prescindir del servei de càtering que s’oferia a l’escola Pau Casals i que comportava força queixes.

Davant aquesta mancança, l’equip de govern del consistori va proposar un replantejament a la cooperativa encarregada dels menjadors. Després d’un estudi de viabilitat, amb el vistiplau del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i de l’Agència de Salut Pública, s’ha decidit condicionar una cuina central a l’escola Font de l’Orpina que abastirà l’escola Pau Casals i les dues escoles bressol municipals.

Per exemple, una de les millores serà incorporar-hi un forn d’alt rendiment, que, al seu torn, permetrà introduir plats al vapor. D’aquesta manera, s’igualaran els menús de tots els centres, que, a més, gaudiran de la mateixa qualitat organolèptica.

I és que es garanteix una distribució màxima de 15 minuts entre les diferents escoles. Tanmateix, els plats freds es podran cuinar des de l’escola Pau Casals, on s’ha descartat la possibilitat de fer-hi una cuina per l’elevat cost econòmic i per la manca d’espai. 

Gibert va considerar-ho una “oportunitat important per guanyar en qualitat i que els nostres infants mengin en condicions”. El PP s’hi va referir com a “proposta de sentit comú” i la regidora del PSC Mariana Ríos va voler felicitar l’equip de govern per tractar-se d’una “bona solució a una demanda molt antiga dels pares i mares”. En canvi, el regidor convergent va demanar “arribar fins al final i fer una cuina a l’escola Pau Casals”. La cooperativa encarregada del nou servei és Més Eficiència Social, mentre que l’altra part de la UTE, Frescopp, continuarà com a subministradora dels aliments, sempre de proximitat. Es preveu que el servei pugui començar a funcionar a principis del nou curs escolar.