Terrassa es posa guapa

Més de la meitat dels projectes del "Barris en marxa" ja estan finalitzats, en execució o en licitació i entre agost i setembre començaran 22 de les 75 intervencions previstes

La Torre
30 de juliol del 2014
Plànol interactiu al web municipal, que permet ubicar i anar seguint en temps real totes les actuacions

El Pla Integral d’Actuació de Millora de l’Espai Públic “Terrassa Barris en Marxa” s’està desenvolupant segons les previsions. A dia d’avui, deu dels 75 projectes que el conformen  estan finalitzats, nou s’estan executant i 22 es troben en tràmit de contractació, amb previsió de començar les obres entre agost i setembre.

D’aquesta manera, més de la meitat del pla està ja en marxa. El programa, que contempla actuacions a tot el territori amb l’objectiu de millorar, adequar i dignificar l’espai públic de la ciutat, compta amb una dotació pressupostària total de 3.232.530 euros.

Els 75 projectes del Pla s’han programat per a donar resposta a les següents necessitats i criteris: millora de la seguretat viària i de l’accessibilitat, adequació dels jocs infantils en compliment de la normativa, propostes recollides als barris durant 2013 i 2014, restitució de paviment i adequació de drenatges.

Per tal de donar màxima transparència al programa, l’Ajuntament ha creat un plànol interactiu al web municipal , que permet ubicar i anar seguint en temps real totes les actuacions. El visor mostra sobre un mapa interactiu les 400 actuacions que es deriven dels 75 projectes del pla.

Alguns dels projectes consten d’una sola actuació mentre que altres en poden tenir desenes, com ara el projecte “Arranjament de voreres de la ciutat” que contempla actuacions per tot el municipi.

“Terrassa Barris en Marxa” és el programa municipal de manteniment urbanístic més intensiu que s’ha dut a terme mai a la ciutat. És el primer cop que es desenvolupa un conjunt de tanta magnitud i concentració en el temps, només amb recursos municipals.