Dijous i divendres, vaga de Renfe

L'aturada, de 46 hores de durada, pretén denunciar "una reducció de plantilla insuportable"

La Torre
29 de juliol del 2014
Interior d'un comboi de Rodalies durant els serveis mínims d'un dia de vaga. Foto: Bernat Ferrer

L'agost començarà amb una nova vaga a la xarxa ferroviària. L'aturada s'iniciarà a la 1 de la matinada del 31 de juliol i s'allargarà durant 46 hores fins a les 11 de la nit de l'1 d'agost.
El Ministerio de Fomento i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya han establert el dispositiu de serveis mínims de Renfe.
 
D’aquesta manera, Rodalies de Catalunya, és a dir, trens de rodalia i trens regionals, prestarà el seu servei en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%. Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat i al telèfon 900 41 00 41.
 
La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 77%. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 63%.
 
Canvis i reemborsament de bitllets
Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 902 320 320, al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.

La convocatòria l'han signat tots els sindicats que denuncien una reducció de plantilla “insuportable”. En aquest sentit CCOO explica que la vaga s'ha decidit per unanimitat després del que consideren la implantació unilateral per part de l'empresa de trasllats dels treballadors i del pla de reestructuració a l'àrea de manteniment, l'abandonament de la negociació de la mesa laboral, l'externalització d'algunes feines i la “inexistència” d'un pla de recursos humans.

Horaries línia 4 Rodalies vaga 31 de juliol i 1 d'agost (pdf)