CatalunyaCaixa pagarà un projecte d'inserció laboral de Prodis

La iniciativa, que rebrà 62.000, permetrà incrementar l¡ocupació del Centre Especial de Treball

La Torre
29 de juliol del 2014
Signatura d'un conveni entre Prodis i Catalunya Caixa Foto: Prodis

CatalunyaCaixa ha seleccionat un projecte per impulsar el creixement de l’activitat del Centre Especial de Treball de Prodis , com a receptor d’un fons dotat amb 62.000 euros, que l’entitat financera destina enguany a programes socials a Terrassa.

Durant l’acte de la signatura del conveni, celebrat a Terrassa, Mercè Balcells i Mundet, presidenta de la Fundació Prodis, ha destacat que “Si bé sempre ha estat un repte la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental, és doblement difícil en aquest context de crisi que ens ha tocat viure des de fa ja masses anys en el que aquestes persones són un dels col·lectius més vulnerables . Demostrar dia a dia que les persones amb les que treballem a Prodis tenen plenes capacitats per fer la feina que fan, és possible gràcies a actuacions com ara la de Catalunya Caixa. Amb aquesta important col.laboració ens demostra els seu recolzament i la seva confiança en la tasca que Prodis du a terme amb les persones que tenen especials dificultats."
 
I Òscar Ferrer, director territorial de CatalunyaCaixa a la Catalunya Est, ha manifestat que “valorem molt positivament l’àmplia experiència de Prodis a Terrassa, que és tot un referent de prestigi en aquest àmbit, i que el seu projecte encaixa plenament amb la filosofia CX de proximitat i d’impuls d’activitats a nivell local per afavorir el desenvolupament del territori”.

La Fundació Prodis té una trajectòria de més de 50 anys treballant en l’atenció de persones amb discapacitat intel.lectual, malaltia mental i paràlisi cerebral a Terrassa i la comarca del Vallès Occidental i des de fa 20 anys a través del Centre Especial de Treball (CET) Taller Ciutat de Terrassa ., que compta amb diferents àrees d’activitat econòmica amb finalitat social aconsegueix l’inserció laboral de 99 persones amb discapacitat intel·lectual, matalia mental o paràlisi cerebral.

Dins de l’àrea de serveis industrials del CET, Prodis planteja ara el projecte d’ampliació de les activitats dedicades a bugaderia i bordats, per tal d’oferir un servei integral de preparació de comandes de roba laboral als seus clients. Aquesta iniciativa, orientada a impulsar el creixement de l’activitat, té per objectiu el manteniment dels actuals contractes laborals, així com la creació de nova ocupació de persones amb discapacitat, un col·lectiu amb especial risc d’exclusió.   
 
El projecte obre una nova línia de treball consistent en efectuar el brodat de les peces de roba laboral, així com d’altres tasques relacionades como són plegar i empaquetar la roba, preparar les comandes, emmagatzemar-les i distribuir-les. Fruit de l’exploració comercial en el mercat de roba laboral, que ha portat Prodis a iniciar el projecte, la Fundació ha tancat ja l’acord amb una empresa del sector tèxtil.

La selecció del projecte de Prodis per part de CatalunyaCaixa
El programa de la Fundació Prodis ha estat seleccionat per CX a partir de l’avaluació del compliment d’uns paràmetres que l’entitat aplica per a determinar la idoneïtat de projectes, d’acord amb la seva visió i valors.

En aquest sentit, el projecte està donant resposta a una necessitat social d’una importància rellevant, pel que fa a la intensitat de la necessitat i al grau de cobertura previ. I també s’ha valorat com a molt adequada la capacitat del programa de tenir un impacte positiu, d’acord amb l’objectiu definit de preservació i creació de llocs de treball de persones amb discapacitat intel·lectual, a partir del pressupost destinat.
A més, és destaca l’actuació socialment eficient de la Fundació Prodis, mesurada en paràmetres de la relació cost benefici, que compta també amb una capacitat d’influència pel que fa a la sensibilització social i la possibilitat d’actuar de catalitzador d’altres iniciatives en aquest mateix àmbit, que podrien transcendir a d’altres territoris.

Sobre Fundació Prodis
La Fundació Prodis (Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca) és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de les persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, legalment reconegudes.

Prodis vol possibilitar que totes aquelles persones que no tenen prou capacitat per ser autònomes puguin gaudir dels drets i deures que els confereix la seva condició d'ésser humà, promovent, creant o gestionant els recursos i els serveis necessaris.
L'objectiu de la fundació són les persones, entenent que la millora de la seva qualitat de vida passa necessàriament per la màxima expressió de les seves potencialitats i que gaudeixin al màxim d'una bona salut en benestar físic, mental, social i moral i no només com l'absència de malaltia o dolència.

Actualment, Prodis atén 304 persones i ofereix un total de 377 serveis, —281 als tallers i 96 als habitatges—, i compta amb el compromís de 122 professionals i 35 voluntaris.