No + morts a la C-55, contra les rotondes que preveu Territori

La plataforma recorda que tots els estudis les desaconsellen en vies amb més de 12.000 vehicles diaris, i la C-55 triplica aquesta xifra

ManresaInfo.cat
26 de juliol del 2014
La plataforma No + morts a la C-55 -continuació de l'autovia de la Bauma- s'ha mostrat sorpresa i preocupada per la intenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de situar rotondes al trajecte de la C-55 sud, tal i com va informar Manresainfo.cat i que els hi ha ratificat el Síndic de Greuges en resposta a la seva demanda de buscar solucions per a la sinistralitat a la C-55.
 
Com recorda la plataforma, diversos estudis desaconsellen la col·locació de rotondes en vies que suportin un trànsit superior als 12.000 vehicles diaris. I la C-55 sud triplica aquesta xifra. No + morts a la C-55 considera que si els ajuntaments, els polítics i els veïns de la comarca accepten aquesta mesura demostrarà que "tots plegats som una colla de xais".
 
La plataforma només acceptaria que la C-55 fos una ronda comarcal amb rotondes, si l'autopista C-16 fos gratuïta i estigués connectada a l'A-2. Així mateix recorden que en altres autopistes, com la C-32, s'han fet rebaixes recentment, i en canvi a la C-16 s'està en converses des del mes de setembre passat per bonificar la densitat de trànsit -mesura amb la que la plataforma tampoc no hi està d'acord- i hores d'ara encara no s'ha arribat a un acord.