SI presenta una moció de Suport als Voluntaris 9N

Es muntarà una paradeta informativa dels voluntaris 9-N el proper dissabte 26 de juliol de 9 a 14h a la rambla

La Torre
25 de juliol del 2014
Solidaritat Catalana per la Independència presenta una moció de Suport als Voluntaris 9N per la celebració de la consulta Davant del bloqueig polític, financer, social, cultural i lingüístic de Catalunya per part de l’Estat Espanyol, el poble de Catalunya ha expressat la voluntat de decidir el seu futur de forma lliure i democràtica, tal com es va reflectir al Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013.

Després de la resposta per part del Govern d’Espanya a la voluntat expressada pel Govern de la Generalitat i de forma majoritària al de donar veu als ciutadans de Catalunya sobre el seu futur, es van constituir els Voluntaris pel Referèndum per tal de sostenir la celebració del referèndum oficial i unilateral sobre la independència del 9 de novembre sense acatar en cap moment la prohibició de l’Estat espanyol. Les tasques i objectius dels Voluntaris pel Referèndum són entre d’altres el suport a les institucions catalanes, promoure campanyes de participació i explicar arreu que l’exercici del dret a l’autodeterminació no necessita cap permís per part de cap estat ja que està reconegut a la Carta de les Nacions Unides.

Experiències com les dels voluntaris dels Jocs Olímpics demostren la importància d’aquesta figura. Les institucions no ho poden fer tot, i es rebran pressions per aturar el procés engegat pel poble de Catalunya, per això és cabdal un cos de voluntaris i voluntàries que digui ben clar que la societat és prou madura per decidir per ella mateixa i garantir d’aquesta manera l’exercici de la democràcia. Per tot plegat, es demanen les següents peticions: Adherir-se al suport social a la Consulta del 9 de novembre mitjançant la plataforma www.voluntaris9n2014.cat amb la voluntat i el compromís de treballar pels objectius que es proposa.

Participar de forma activa en la celebració del referèndum per la independència i facilitar espais al municipi per a les activitats que realitzin els voluntaris 9n2014 i promoure que els agents econòmics i socials i les entitats culturals i cíviques del municipi recolzin i s’adhereixin als Voluntaris 9n2014 entre d’altres peticions. Per tot plegat, es muntarà una paradeta informativa dels voluntaris 9-N el proper dissabte 26 de juliol de 9 a 14h a la rambla d’Ègara entre els números 141-145.