Crida l'ANC: «11S: L'Ajuntament fa el ridícul»

Terrassa per la Independència-ANC reuneix unes 200 persones al Raval per demanar suport a la consulta del 9-N

La Torre
25 de juliol del 2014
Concentració de l'ANC al Raval Foto: J.M.O.

Unes 200 persones han respost a la crida de Terrassa per la Independència-ANC. S'han concentrat al raval de Montserrat durant el vespre-nit de dijous i han assistit al ple municipal de juliol. L'objectiu:  defensar el suport a la consulta del 9-N i mostrar el seu rebuig a la posició del PSC votant no a la proposta de CiU d'aprovar l’adhesió de l’Ajuntament al Compromís de l’Assemblea Nacional Catalana a la convocatòria i celebració de la consulta el dia 9 de novembre. La concentració era silenciosa i no es preveien alderulls, però hi ha hagut un gran desplegament de Policia Municipal al carrer i a l'edifici consistorial.

Els lemes que han escrit en els cartells i que han mostrat al carrer i a la sala de plens deien: "11S: L'Ajuntament fa el ridícul" "L'Ajuntament ens tanca les portes"; "Terrassa vol votar el 9N"; "11S: L'Ajuntament és de tots"; "9N: Som majoria a Terrassa"; "11S: L'Ajuntament no ens representa"; "11S: l'Ajuntament expulsa la majoria"; "11S: L'Ajuntament tancat i barrat"; "9N: L'Ajuntament no vol que votem"; "L'Ajuntament també és nostre l'11S".

Terrassa per la Independència-ANC pensava que també es tombaria la segona proposta de resolució de CiU de  "facilitar el Saló de Plens el dia 11 de setembre de 2014 per tal que es pugui fer la lectura del Compromís i l’Ajuntament com a institució i els membres electes del Consistori que ho desitgin puguin signar-lo" tampoc tiraria endavant. Però finalment, s'ha transaccionat amb matisos que fan que no calgui que el lloc sigui la sala de plens, però sí un espai prou noble. Amb aquests retocs, s'ha aprovat atès que hi ha donat el seu vistiplau PSC, ICV-EUiA i CiU. Els populars han respost amb un no.