Més de 700 participants a la I Cursa de les dones Terrassa

Aquest dimecres tindrà lloc a la plaça Vella una desfilada de moda running | La competició es realitzarà diumenge amb un recorregut de 5 km

La Torre
17 de setembre del 2014
Actualitzat a les 15:22h
La I Cursa de les dones Terrassa, organitzada per l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa i l’Ajuntament de la ciutat, se celebra aquest diumenge, dia 21 de setembre.

La competició tindrà un traçat de 5 km. I és durà a terme pels carrers del centre de la ciutat. En aquesta ocasió, i com ja és habitual en la majoria d’esdeveniments que organitza l’entitat terrassenca, els beneficis de les inscripcions aniran destinats en aquesta primera edició a la Fundació Sanfilippo Barcelona.

La resposta a aquesta nova cursa de la ciutat no podia ser millor arribant al miler d'inscrits que supera les primeres previsions de l'organització que situava una inscripció aproximada d'uns 700 participants. Aquesta cursa comptarà amb la participació de corredores habituals però destaca també la important presencia de debutants en una cursa atlètica.

Els actes previs de la cursa s'inicien aquest dimecres amb una desfilada de moda running a càrrec de la botiga Benitosports de Terrassa que presentarà les últimes tendències en moda per aquest esport. La desfilada anirà a càrrec d'alumnes de les escoles de dansa de Mònica Escribà i Tere Alonso que es mouran al ritme del Dj. Aleix Cadalso. Aquest acte tindrà lloc a la Plaça Vella de Terrassa, de cinc a set de la tarda, presentat per la periodista Mariona Tomàs.

Inscripcions solidàries

La recollida de dorsals es durà a terme el dia previ a la cursa, el dissabte 20 de setembre de 16 a 20 hores en l'hotel Don Cándido de Terrassa. Pel mateix dia de la cursa, diumenge 21 també està previst instal·lar zones lúdiques infantils, actuacions en directe i una macro classe de zumba. Aquesta cursa es de caure benèfic i en aquesta primera edició el benefici de les inscripcions anirà destinat a l'Associació Sanfilippo Barcelona. El preu de l'inscripció és de 8 euros.

Durant els darrers anys, l’associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa està treballant per aconseguir incrementar la participació de les dones en el mon de l’atletisme, especialment en la seva cursa estrella, la Mitja Marató de Terrassa i la Cursa Santi Centelles.

Accions com la dels entrenaments dirigits per dones i per dones, des del seu inici ha estat tot un èxit, com s’ha pogut apreciar en les dos últimes edicions celebrades de la Mitja Marató i la Cursa Santi Centelles, on la participació femenina ha experimentat un important increment, arribant ja al 30% i situant la prova terrassenca capdavantera en aquest sentit. La cursa de la dona neix amb la voluntat de fer créixer la participació femenina en el món de les curses atlètiques.