Dietes o sous de l'alcaldessa de Matadepera?

Comunicat de la CUP Matadepera davant l'aparició de l’alcaldessa de Matadepera al llistat de 44 alcaldes amb presumptes sous encoberts.

La Torre
24 de juliol del 2014
La CUP Matadepera davant l’aparició de l’alcaldessa de Matadepera al llistat de 44 alcaldes amb presumptes sous encoberts.

El passat dijous 3 de juliol vam conèixer la notícia que la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció va fer pública en roda de premsa. Es tracta d'una peça més del cas Mercuri en què es contempla una possible trama de sous irregulars. Segons el jutge, 44 alcaldes de la Federació de Municipis haurien rebut una sèrie de pagues en dietes irregulars, que podrien tractar-se de sous encoberts.

Lamentem que l'alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona (CIU), formi part d'aquest llistat d'alcaldes. Solsona era vocal de la Federació i segons les dades hauria rebut 2.083€. Des de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considerem que tot això és només una petita mostra del que representa la vella política: manca de transparència, de rendiment de comptes i nul·la consideració pels escassos recursos públics que ens retallen any rere any.

Des de la CUP, apostem perquè sigui el poble qui recuperi la democràcia, qui s'empoderi de les institucions i les gestioni pel benefici de tots i totes i no pel d'unes poques butxaques o l'ambició de poder. Exigim mesures perquè casos com aquests no es puguin repetir. Considerem que la política no pot ser exercida amb un interès de lucre personal i, per tant, també ens qüestionem que la nostra alcaldessa hagi de cobrar aquestes dietes i desplaçaments en cas que fossin reals, considerant que ja rep un sou ajustat al seu càrrec.

Exigim que l’alcaldessa Mireia Solsona doni explicacions als matadeperencs i matadeperenques de la seva relació amb aquest cas i animem a tothom a sumar-se a la reivindicació d'una nova política que acabi amb els múltiples casos de corrupció que hem acabat normalitzant en el nostre país. Així mateix, ens sumem a la petició feta per Sabadell Lliure de Corrupció que demana la imputació de les persones que surten a la llista per tal que sigui el jutge qui decideixi si realment aquests diners van ser obtinguts de forma il·lícita.