Cecot Terrassa posa en marxa 'Barcelona prospera'

Està centrat en l'atenció de la nova pobresa a la capital catalana i es desenvoluparà des de la seva delegació al districte de Sant Martí

La Torre
26 de juliol del 2014
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el projecte “Barcelona prospera” hereta la metodologia emprada per la Cecot en l’atenció al col·lectiu de persones en situació de nova pobresa en projectes anteriors, i ara vol implementar-la en accions a Barcelona ciutat.

En el marc d’aquest projecte es preveu la creació d’un servei d’atenció integral i un treball en xarxa entre diferents agents tals com Serveis socials municipals de Sant Martí, Serveis públics de salut, Serveis de promoció econòmica i entitats no lucratives vinculades a l’assistència a la pobresa, per a donar resposta a les necessitats sòcio-laborals dels usuaris. Les persones que configuren el col·lectiu de nova pobresa tenen característiques i necessitats específiques diferents a les dels col·lectius tradicionalment vulnerables, ja que les seves capacitats, experiència i formació són, en la majoria de casos, diferents.

El projecte consistirà en una primera diagnosi sobre aspectes sòcio-econòmics a partir del qual es derivarà a les accions per a la inserció que més corresponguin. S’ofereixen dues possibilitats d’itinerari per a la inserció; el laboral i el de requalificació. S’ofereix també la possibilitat de realitzar mòduls grupals per a la millora de la capacitat resilient per una banda, i sobre eines de cerca de feina a través de les xarxes socials, per una altra.

Es crearà també una eina especifica de gestió d’ofertes de feina i de gestió d’ofertes de voluntariat professional, per les quals es realitzaran tasques de prospecció.
També es realitzaran accions d’orientació per a persones que presentin un perfil compatible amb l’emprenedoria i/o l’autoocupació que culminaran amb la derivació a serveis més apropiats per a cada cas.