Egarsat presenta una APP sobre la prevenció de riscos

De caràcter gratuït, recull un total 40 riscos laborals vinculats a 25 activitats professionals

La Torre
24 de juliol del 2014
‘Preven Game’, una nova aplicació gratuïta

La mútua d’accidents Egarsat ha presentat ‘Preven Game’, una nova aplicació gratuïta, apta per a smartphones i tablets amb compatibilitat Android i iOS (Apple), destinada a fomentar el coneixement i la sensibilització sobre els riscos laborals que comporten diferents professions.
 
Gràcies al seu format, basat en la resolució de diferents trencaclosques que donen peu a un conjunt de preguntes amb múltiples respostes a escollir, l’usuari pot posar a prova els seus coneixements sobre els riscos laborals a què poden estar exposades les persones en relació amb determinades professions. Així, detalla un total de 40 riscos laborals, com atropellaments, caiguda d’objectes, xocs i cops, talls i ferides, contacte dèrmic amb dissolvents  o realització de moviments repetitius, en relació amb 25 activitats professionals com l’agricultura, el comerç, la conducció, la construcció  o l’educació, entre d’altres.
 
‘Preven Game’ ha estat desenvolupat per la mútua com a part de l’acció protectora que proporciona a les empreses mutualistes, amb l’objectiu de potenciar la prevenció de riscos laborals. En aquest sentit, aquesta aplicació és, entre d’altres, un complement tant a les visites d’assessorament que realitzen els tècnics de prevenció com de les jornades de sensibilització dirigides a treballadors que ofereix Egarsat en matèria de prevenció de riscos laborals. 
 
L’app inclou prop de 100 preguntes sobre riscos laborals distribuïdes en tres nivells de dificultat, i pot ser utilitzada per diferents usuaris des del mateix dispositiu mòbil, gràcies a la possibilitat de crear i emmagatzemar diferents perfils. Per superar tota la seqüència, l’usuari ha de realitzar 10  trencaclosques i respondre un total de 36 preguntes. A mesura que es va progressant, l’app va mostrant l’avenç en el percentatge de coneixement adquirit a cada nivell i, a l’acabar, permet compartir el resultat a les xarxes socials Twitter i Facebook.  Així mateix, l’usuari pot, si ho desitja, esborrar el registre de puntuació i començar altres partides amb noves preguntes que apareixen aleatòriament.
 
Raquel Sellarès, cap del departament de prevenció d’Egarsat, ha ressaltat l’eficàcia d’aquest tipus de format, amb un enfocament cap a l’entreteniment. “Gairebé sense esforç, gràcies a la seva vessant lúdica, l’app afavoreix que l’usuari vulgui seguir posant a prova els seus coneixents a mida que va fent servir l’aplicació”- afirma.
 
Aquesta aplicació és la tercera que posa l’entitat a disposició dels usuaris. Anteriorment, Egarsat va desenvolupar una app per oferir consells d’actuació en matèria de primers auxilis i en cas d’accident laboral que ha aconseguit gairebé les 80.000 descàrregues, amb molt bona acollida per part dels usuaris, i ‘Absentismo y Competitividad’, una app multi-eina de tipus professional que ofereix als professionals dels recursos humans una solució per ajudar en la gestió de l’absentisme laboral i per incrementar la competitivitat de les empreses, actualment ja amb més de 800 descàrregues i també una bona valoració. Totes les aplicacions són de caràcter gratuït i estan diponibles per a Android i iOs.
 
La nova aplicació pot descarregar-se des de la web d’Egarsat:
http://www.egarsat.cat/Coneix- nos-millor/Noticies-Egarsat/ Preven-Game-una-nova-app-d- Egarsat-per-sensibilitzar- sobre-la-prevencio-de-riscos