El Natació, subcampió d'Espanya infantil femení de waterpolo

El conjunt de Xavi Pérez cau contra el Mediterrani en la gran final (5-12)

La Torre
23 de juliol del 2014
El Natació, subcampió d'Espanya infantil femení de waterpolo Foto: CNT

El Club Natació Terrassa va adjudicar-se la medalla de plata en el Campionat d’Espanya Infantil Femení de waterpolo que va celebrar-se el cap de setmana passat a les instal·lacions del Leioa IT basc.

Les egarenques tanquen així una temporada excel·lent, atès que ja havien aconseguit anteriorment el subcampionat català. El Natació va accedir a semifinals després de finalitzar la primera fase com a líder del grup B. Divendres, en el matx de debut, va sumar un triomf molt treballat contra el conjunt amfitrió per un ajustat 3 a 4 (2-1, 0-1, 0-1 i 1-1).

El Leioa va avançar-se 2 a 0 mitjan primer quart, renda que el conjunt de Xavi Pérez i María Cifuentes va eixugar abans del descans amb dianes d’Adriana Alcaraz i Paula Leitón. La igualtat es va mantenir a la represa, fins que, a un minut i mig del final, Aina Pastor va anotar el 3 a 4 definitiu.

El CN Boadilla va ser la víctima en el segon encontre. El Natació va vèncer les madrilenyes per 11 a 4 (4-1, 1-1, 4-2 i 2-0) en un partit que va anar coll avall des del 4 a 1 inicial. Les egarenques van ampliar la diferència progressivament i van sumar una victòria que les classificava per a les semifinals.

Olga Descalzi, amb tres gols, i Paula Leitón, Aina Pastor i Marta Samper, amb dos, van absorbir el protagonisme ofensiu. Amb l’accés a semifinals a la butxaca, les de Xavi Pérez i María Cifuentes van assolir la primera plaça de grup després de derrotar el CN Madrid Moscardó per 11 a 2 (2-0, 1-0, 4-2 i 4-0) en el tercer i últim xoc de la primera fase. Les terrassenques van mostrar-se molt superiors tal com reflecteix el 7 a 0 que assenyalava l’electrònic mitjan tercer període. Marta Samper, amb quatre dianes, va ser la màxima anotadora del matx.

El Sant Andreu, rival en semifinals
En semifinals, el CN Terrassa va creuar-se amb el CN Sant Andreu, segon classificat del grup A. El Natació va imposar-se per 9 a 6 (4-1, 2-0, 1-1 i 2- 4) en un matx que va deixar sentenciat al descans gràcies a un concloent 6 a 1 de sortida. A la represa, les egarenques van poder limitar-se a gestionar la diferència. Aina Pastor, amb tres dianes, i Laia Gil, amb dues, van destacar en el capítol ofensiu.

El Mediterrani fa bons els pronòstics El CN Terrassa no va poder posar la cirereta al pastís en la gran final. El CE Mediterrani va endur-se el títol en vèncer per 12 gols a 5 (3-1, 1-1, 4-1 i 4-2), amb Alejandra Aznar, autora de sis dianes, com a gran figura. El conjunt del barri de Sants va portar la iniciativa des del principi. Aitana García va inaugurar el marcador, poc abans que Leitón empatés per part egarenca.

Les barcelonines van obrir una primera escletxa amb un parcial de 2 a 0 abans del final del primer quart, obra de García i Aznar. El Natació va evitar que la diferència creixés en el segon període. Clara Díaz va marcar un perillós 4 a 1, que va ser replicat per Marta Samper a mig minut del descans (4-2). A la represa, el Mediterrani va decantar la final al seu favor amb un concloent parcial de 4 a 0 en quatre minuts de joc, amb Aznar, per partida doble, Díaz i Sánchez com a artífexs. Les terrassenques van reduir tímidament el marge de la mà d’Aina Pastor (8-3).

En l’últim període, l’equip del barri de Sants va augmentar la diferència davant un Natació que no va abaixar els braços en cap moment. Quant a guardons individuals, cal destacar que Paula Leitón va rebre el premi a la millor jugadora. L’infantil femení que va proclamar-se subcampió d’Espanya està integrat per Sandra Domene, Berta Posas, Paula Leitón, Adriana Alcaraz, Clara Ortega, Paula de Pedro, Aina Pastor, Marta Samper, Olga Descalzi, Laia Gil, Carla Aranda, Carla Guzmán i Judit Barbero.