Tota la informació sobre empreses i polígons de Terrassa

La informació publicada prové del Cens d’empreses del Vallès Occidental de l'any 2013

La Torre
21 de juliol del 2014
El Copevo acaba de publicar en el portal de polígons i empreses del Vallès Occidental, www.copevo.cat/poligons, un nou apartat amb informació bàsica del teixit empresarial de la comarca. Amb aquesta publicació s’amplia la informació disponible en el portal esdevenint una eina de referència per a la difusió i promoció del territori i de la seva activitat econòmica.

Les noves dades publicades són diferents segons el tipus i dimensió de les empreses: per a totes elles es disposa del nom, municipi, adreça, la seva localització en un polígon o al nucli urbà i el gran sector a què pertany; mentre que per a les empreses mitjanes i grans i les instal·lades als polígons es disposa de variables més detallades, com el tipus de societat, facturació, número treballadors, data constitució, web, telèfon o el detall de les activitats que desenvolupa. Es considera empresa qualsevol societat o treballador autònom amb un establiment i activitat donada d’alta a hisenda; tanmateix, pels autònoms, no s’ha publicat la informació dels prop més de 32.000 establiments registrats ubicats al nucli urbà, el 42% del total, ja que no es disposa d’informació suficientment rellevant.

Un dels valors afegits de la informació publicada és l’esforç realitzat per mostrar el divers entramat del teixit empresarial i les característiques de les empreses. Malgrat l’elevat volum de dades a gestionar es permet consultar els diferents establiments que té una empresa en el conjunt de la comarca, mostrant si en un mateix municipi o en d’altres hi té localitzat un o més establiments. Així mateix, per facilitar la consulta de la informació, es permet filtrar les empreses per aquelles que tenen la seva activitat principal a un polígon industrial o al nucli urbà, o segons la seva activitat econòmica principal.

Donades les característiques i objectius del portal, la informació de les empreses ubicades als polígons industrials és més extensa. Per exemple, s’ha georeferenciat la informació de totes elles en l’apartat general del portal, permeten la seva visualització sobre mapa i per gran sector.

La informació publicada prové del Cens d’empreses del Vallès Occidental de l’any 2013 que té com a font principal les dades camerals provinents d’hisenda en data 1 de gener de 2013 i, en el casos disponibles, del registre mercantil. Cal destacar que, amb aquesta mateixa informació, també s’ha elaborat l’estudi_ Radiografia empresarial del Vallès Occidental 2008-2013_, que fa un exhaustiu repàs de l’evolució i estat del teixit empresarial de la comarca i que està publicat a la web www.copevo.cat.

Aquesta acció forma part del projecte comarcal dels polígons industrials en el qual hi participen el conjunt d’ajuntaments de la comarca i que rep el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.