Els Minyons de Terrassa brillen a unes Santes de primera

Els Capgrossos fan les seves millors Santes i les colles forànies hi duen gammes extra

Guillem Bargalló
20 de juliol del 2014
Santa Juliana i Santa Semproniana, les Santes de Mataró, poden estar molt satisfetes d'haver vist una diada castellera de primer nivell aquest migdia a la Plaça de Santa Anna. Els Capgrossos de Mataró han completat la seva millor diada castellera de les Santes, els Castellers de Vilafranca han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles i els Minyons de Terrassa han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles.

2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa Foto: Guillem Bargalló

Els Minyons de Terrassa han començat la seva actuació sense embuts i han atacat el 2 de 9 amb folre i manilles a la primera ronda, castell que han descarregat sense cap complicació. A la segona ronda, els terrassencs han apostat pel 4 de 9 amb folre, que han hagut de defensar a la descarregada després que un dels components del pis de quarts perdés la posició. En tercera ronda, els de la camisa malva han completat per tercer cop en 3 setmanes el 9 de 8 i han acabat l'actuació carregant el pilar de 7 folrat.

Pilar de 8 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. Foto: Twitter La Diada Castellera.

Els Castellers de Vilafranca s'han sabut recomposar fàcilment d'un intent de 2 de 9 amb folre i manilles. Els verds havien obert l'actuació amb un 3 de 9 amb folre reposat i, després de l'intent, que ha cedit des del pis de quints amb dosos col·locats , han completat un 4 de 9 amb folre ben apamat i un plàcid 9 de 8. En ronda de pilars, els vilafranquins han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles, el seu castell estrella aquesta jornada.

3 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró. Foto: Guillem Bargalló

Els Capgrossos de Mataró s'han reafirmat després d'un inici d'any complicat. Els mataronins han signat la millor actuació castellera de les Santes de Mataró i ho han fet demostrant suficiència en els seus castells. Amb el 4 de 9 amb folre de la primera ronda, els Capgrossos han agafat aire per un 3 de 9 amb folre, que, a la segona ronda, s'ha completat fàcilment malgrat els problemes al 3 d'aquest any dels mataronins. El 4 de 8 amb l'agulla i el pilar de 7 amb folre, ben controlats, han clos l'actuació dels de la camisa blau marí.