18 anys de presó per a skins per atacar antifeixistes

Es van posar en marxa des de diferents localitats i van quedar al voltant de Terrassa per repartir-se les bengales, barres de ferro, altres objectes contundents, a més de passamuntanyes i calces per ocultar la seva cara

E.P.
19 de juliol del 2014
Audiència de Barcelona Foto: E.P.

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes d'entre 16 i 18 anys de presó a una desena de 'skins' que la nit del 23 de març del 2012 van atacar a les portes de la sala Stroika de Manresa diversos joves que acudien a un concert de grups antifeixistes, i els acusa de dos intents d'assassinat i lesions amb instruments perillosos i lesions, entre d'altres delictes, amb l'agreujant d'actuar moguts per motius ideològics.

En una sentència de 117 pàgines,, la Secció Tercera de l'Audiència diu que és evident que, en assabentar-se que es faria el concert, Javier C. va convocar 15 persones per atacar amb barres de ferro, pals i bengales qualsevol assistent al concert en suposar que "serien d'ideologia contrària a la que ells processen".

Es van posar en marxa des de diferents localitats i van quedar al voltant de Terrassa per repartir-se les bengales, barres de ferro, altres objectes contundents, a més de passamuntanyes i calces per ocultar la seva cara, i després van anar cap a la sala per agredir tots aquells que trobessin "que pel seu aspecte poguessin ser considerats el seu enemic, assumint que podien fins i tot causar la mort".

Als voltants de la sala van atacar un jove de 16 anys i un altre de 18 -per l'estètica 'punk' d'un d'ells- amb la intenció de copejar-los assumint que pel nombre d'integrants i la força podrien causar-los la mort: al menor li van donar cops al cap i va caure a terra "gairebé inert" -si no hagués estat atès hagués mort, segons el jutge-, mentre el major d'edat va poder escapar fins a la porta de la discoteca on va ser agredit per altres persones.

Part dels agressors es van dirigir a un altre grup de nois, que, en veure'ls arribar, es van refugiar en un cotxe, dins del qual un dels agressors va llançar una bengala encesa amb la intenció que sortissin del vehicle; minuts després, es van ficar en els seus cotxes i van escapar.

El tribunal els absol dels delictes d'associació il·lícita, desordres públics i tinença il·lícita d'armes; a més, absol dos dels acusats de tots els delictes perquè quan en arribar a la sala van decidir no participar en els fets, i una dona que estava acusada de vigilar mentre es produïen les agressions.

Notícies del Cas Stroika