Renovació de l'enllumenat a Matadepera

La Torre
22 de juliol del 2014
Fanal que es renovarà Foto: Miquel Badia

Fa pocs dies han començat ja els treballs de replanteig de les diferents actuacions que cal fer per renovar uns 2.300 dels 3.900 punts de llum -gairebé un 60%- que existeixen al municipi, canviant les antigues bombetes per noves làmpades més eficients que consumeixen menys energia.

Es preveu que aquest juliol s’iniciïn les feines de reparació del sistema de regulació en els quadres d’enllumenat afectats, i al setembre s’iniciaran les taques de substitució de làmpades i llumeneres.

Aquesta actuació, que s’allargarà durant prop de vuit mesos, permetrà reduir considerablement la factura elèctrica que paga l’Ajuntament per l’enllumenat públic. “Encara que l’estalvi depèn de molts factors, calculem que la factura es reduirà en més d’un 20%, per tant, suposarà un estalvi econòmic important i, a més, es millorarà la qualitat de l’enllumenat i la seva eficiència”, ha apuntat el Regidor d’Obres i Serveis, Joan Figueras a la Gaseta de Matadepera. A més de l’estalvi econòmic, segons les previsions de la Diputació de Barcelona, el consistori també deixarà d’emetre a l’atmosfera més de 200 tones de CO2 anuals.

Amb aquest pla de millora de l’enllumenat, els tècnics de l’empresa adjudicatària aniran canviant progressivament les bombetes i els reflectors dels fanals i els punts de llum, especialment a les urbanitzacions i a les zones on l’enllumenat és més precari. A més, també es revisaran i es modernitzaran la cinquantena de quadres elèctrics d’enllumenat pel que fa a la gestió i control de la xarxa, alhora que s’optimitzaran les potències i les hores de funcionament dels fanals.

Les obres costaran més de 600.000 euros, finançats majoritàriament per una subvenció de la Diputació de Barcelona.