Bateig al carrer de Podem Terrassa

Unes 150 persones han anat al raval Montserrat per denunciar l'agressió militar a la franja de Gaza, han acusat Israel de pràctiques terroristes i han demanat un boicot internacional

La Torre
17 de juliol del 2014
Acte de Podem al Raval de Terrassa Foto: J.M.O.

Podem Terrassa ha fet la seva estrena al carrer amb una concentració antisionista i amb una demanda de boicot dels països de la Unió Europea a Israel. Unes 150 persones han respost a la crida i han anat al raval Montserrat per denunciar l'agressió militar a la franja de Gaza. Podem ha mostrat el seu suport incondicional al poble palestí. Un parell de banderes han onejat al carrer. "Queda poca Palestina. Israel l'esborra", "Sí al Dret a Decidir del poble palestí", "Vosaltres sionistes sou els terroristes", "Llibertat Palestina" i "Palestina guanyarà" són alguns dels clams i frases escrites als cartells.

Podem Terrassa vol "condemnar aquest crim contra la humanitat i la massacre de l'Estat d'Israel al poble de Gaza, sota el pretext d'acabar amb Hamàs".  Sol·licita a "totes les forces polítiques de la ciutat, especialment les que formen el Ple de l'Ajuntament de Terrassa, que es posicionin a favor de la defensa dels drets humans de les víctimes d'aquest foc creuat i condemnin les morts del poble palestí en el proper Ple Ordinari de juliol, així com la seva participació i presència en la manifestació que ha convocat".

Podem Terrassa expressa la seva "solidaritat amb el poble palestí en el seu sofriment i la seva lluita" i mostra el seu compromís per fer "tot el possible per aconseguir una pau amb justícia a Orient Mitjà". Per aquest motiu, Podem proposa seguir la iniciativa de la societat civil palestina d'aplicar "a l'Estat d'Israel una campanya de boicot, sancions i desinversió perquè es retiri dels territoris ocupats, desmantelli els seus assentaments establerts al territori i que obeeixi les resolucions de Nacions Unides relatives a la restitució de drets dels refugiats palestins per acabar amb el seu sistema d'apartheid".