Els lloguers a Terrassa pugen fins a 440,74 euros

La Cambra de la Propietat registra un 10 per cent menys de contractes en aquest segon trimestre de 2014 | Es produeix un increment del 0,60% de mitjana per un lloguer a la nostra ciutat, on el barri amb els preus més assequibles és Ca n'Anglada-Les Escoles

Lluïsa Tarrida
20 de juliol del 2014
D'abril a juny s'han registrat un total de 658 contractes de lloguer Foto: Agustín Gallego

La Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca ha presentat l'informe trimestral d'evolució del lloguer. El document conclou que e n relació als períodes comparatius entre el segon trimestre d'enguany amb el segon trimestre de 2013, resulta un decrement del número de contractes de lloguer d’habitatges intervinguts per la Cambra.

Aquesta disminució se situa en un 
9,99%, el que traduït en contractes de lloguer la diferència significa que s'ha passat dels 731 realitzats al segon trimestre de 2013 als 658 registrats el segon trimestre de 2014. Cal recordar que aquestes dades són referides només a la ciutat de Terrassa.  

Per la seva banda, e
n relació al primer trimestre de 2014, també hi ha un decrement, en aquest cas del -3,94%, en aquelles mateixes operacions. Així, s'han passat dels 685 contractes registrats a la Cambra de la Propietat el primer trimestre d'enguany, als 658 anteriorment mencionats. Malgrat tot, l' estudi de les dades indica que es manté la forta contractació d’habitatges en lloguer.

Lloguer per barris

Pel que fa al preu de l'habitatge de lloguer, actualment de situa en una mitjana de 440,74 euros al mes, a data 1 de juliol de 2014. L'informe assenyala que es manté la tendència d'uns preus que continuen baixant però de forma suau. Comparant les xifres respecte al primer trimestre d'enguany, el preu ha pujat un 0,60% mentre que en relació al segon trimestre de l'any passat, ha baixat un -1,97%.


L'informa de la Cambra també ofereix una comparativa dels preus pels barris de Terrassa. Així, podem veure que malgrat que la zona Centre continua sent la més cara on llogar un pis, amb 483,07 per cent, també és la zona de tota la ciutat on en relació al mateix trimestre de l'any passat els preus han caigut més, fins a un 12,7%. A l'altra banda, trobe, el barri de Ca n'Anglada-Escoles on continua sent, de la mateixa manera que ja ho era el segon trimestre de 2013, la zona més assequible de tot Terrassa amb una mitjana de 401,92%. Així sí, ben a prop té Sant Pere Nord, Can Tusell, Ègara i Can Boada amb un preu mig de 402,25 gràcies a un decrement de fins al sis per cent en comparació a l'any passat.
 
Taula de preus i zones de Terrassa Foto: Cambra de la Propietat