Continuen els desgavells municipals

Un article de Javier González, portaveu de Ciutadans a Terrassa

La Torre
15 de juliol del 2014
L'AVV de Ca n'Anglada ha tornat a treure-li els colors a l'equip de govern de l'ajuntament de Terrassa. Tornar a col·locar els contenidors d'escombraries a l'avinguda Barcelona és l'enèsim desgavell d'uns polítics que segueixen més pendents de les seves cuites partidistes que de gestionar els diners de tots amb diligència, austeritat i sentit comú. Intentaré desembullar la troca de males decisions, polítiques erràtiques, fallida planificació i malbaratament.

Els contenidors tornen a l'avinguda perquè s'han comprat uns camions de recollida lateral, per optimitzar el recorregut d'aquests vehicles és imprescindible aquesta disposició. Aquests contenidors ja van ser retirats anteriorment després de remodelar aquesta via (de dolorós record per a comerciants i veïns) amb l'excusa que era la millor solució. Això per si sol ja ens convida a pensar que una idea de ciutat clara no existeix, però hi ha un element que cal afegir per completar un quadre de l'esperpent digne dels germans Marx, la política al voltant de la gestió de la recollida d'escombraries.

Per l'època de la remodelació de l'avinguda, estava en marxa un projecte de recollida pneumàtica, un sistema que no contemplava inicialment el seu desplegament per l'avinguda Barcelona. Cal dir que existien altres alternatives als contenidors en els carrers, però l'alcalde del PSC de llavors va preferir traslladar-los a les vies adjacents perquè l'avinguda Barcelona estigués lluent.

Poc després d'inaugurar la remodelació, i després de gastar alguns milers d'euros més (ja que no va quedar del tot bé), resulta que es va paralitzar el pla de la pneumàtica (amb inversions milionàries immobilitzades).

Pocs anys després, aquest mateix alcalde i amb el vistiplau entusiasta del seu hereu Jordi Ballart, s'encarrega la compra d'uns camions de recollida lateral (una altra milionada), i per donar-los treball s'estableixen circuits de recollida per les avingudes i altres punts. Sembla que ja ningú es recorda dels milers de metres de canalitzacions de recollida pneumàtica, ni de la central construïda per al tractament, ni del desemborsament de centenars de propietaris d'habitatges que van pagar el sobrecost d'una infraestructura que no gaudeixen.

Si s'haguessin fet les coses com el sentit comú aconsella, i com Ciutadans va manifestar, l'avinguda Barcelona (i altres infraestructures semblants) seria un exemple de consens ciutadà, el tractament dels residus es gestionaria com en qualsevol ciutat de referència i l'AVV de Ca n'Anglada es dedicaria a gestionar el benestar dels seus veïns i no haver de sentir-se constantment violentada per un govern municipal que la ignora sistemàticament perquè li resulta molesta.