Terrassa prepara autobusos i trens per a la «V» de l'11-S

Terrassa per la Independència demana als egarencs que facin la preinscripció per assegurar la total cobertura dels trams

Lluïsa Tarrida
17 de juliol del 2014
L'ANC vol que Barcelona es torni omplir per la diada de l'11-S
L'ANC vol que Barcelona es torni omplir per la diada de l'11-S | Foto: Adrià Costa
L'ANC vol que Barcelona es torni omplir per la diada de l'11-S Foto: Adrià Costa

L'ANC-Terrassa ja ha obert oficialment el termini de preinscripció per participar a la V gegantina que es farà per la Diada 11-S a Barcelona. Des de l'organització afirmen que si l'any passat es va anar a la Via Catalana en grup el funcionament serà el mateix aquest any. La inscripció s'ha de fer preferentment a través d'una assemblea territorial de l'ANC com Terrassa per la Independència ja que per grups de persones que volen anar juntes és l'única manera possible. El formulari de preinscripció es pot trobar aquí .
 
Igual que per la Via Catalana, els participants hauran de ser assignats a trams concrets; només així l'organització es pot assegurar que es cobrirà tot l'espai de la concentració. Per això, l'entitat organitzadora remarca que és indispensable inscriure-s'hi d'alguna manera, ja que altrament s'afavorirà que algunes zones quedin absolutament desbordades mentre altres queden buides. 
 
Cal recordar que la darrera Diada que es va celebrar a Barcelona, la de la macromanifestació, Terrassa i els pobles de la comarca van aportar fins a 24 autobusos a més d'omplir els trens especials de Renfe i FGC. A banda de les ANC locals del territori, també els partits polítics i altres entitats organitzaran les seves pròpies expedicions. Aquest fet podria fer que, tal com va passar ara fa dos anys, s'esgotessin els autocars disponibles a tot el país i se n'hagin de portar de fora del Principats. La 'V' que pretén organitzar-se tindrà lloc a partir de la confluència de la Gran Via de les Corts Catalanes i l'avinguda Diagonal.
 
La mobilització haurà començat el matí del 11S amb una concentració a Terrassai continuarà a les 20.14 amb una piulada massiva en favor de la consulta i de la democràcia. La mobilització seguirà durant tota la tardor, cada dia amb actes organitzats arreu del territori des de les 17:14 a les 20:14 fins el dia de la consulta.