Treballs de neteja de franges perimetrals a Viladecavalls

La Torre
12 de juliol del 2014
Des de finals de juny i durant els mesos d’estiu, l’Ajuntament de Viladecavalls durà a terme les actuacions de desbrossada, neteja i manteniment de la vegetació de la franja de protecció contra incendis forestals. L’objectiu d’aquestes tasques és el de reduir la càrrega de combustible vegetal per tal de prevenir la propagació d’incendis i millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures del municipi.

Aquestes tasques permeten facilitar l’accés dels equips d’extinció al perímetre de la urbanització en cas de necessitat. Els treballs es centren principalment en l’estassada del sotabosc dels terrenys forestals que envolten les urbanitzacions, en una amplada de 25 metres als barris de Can Pepet, La Planassa, Carenes de Can Turu, Can Corbera, Sant Miquel de Guanteres i El Molinot.

A banda de la neteja de la franja perimetral, també es netegen les parcel·les no urbanitzades de propietat municipal. Aquestes feines formen part del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals en Urbanitzacions.

El Consistori ha sol·licitat dues línies d’ajuts econòmics, a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona, per a fer front a aquestes obligacions marcades per la Llei 3/2005, de 22 d’abril 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció d'incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, per tal que aquestes feines no suposin una despesa extraordinària als veïns del municipi.