El Districte Jove Terrassa proposa més de 60 activitats pel juliol

Totes les propostes, que són gratuïtes, es faran en espais joves i al carrer

La Torre
01 de juliol del 2014
La programació d’estiu 2014 del Districte jove s’inicia el 30 de juny i s’allarga fins el 25 de juliol, amb una seixantena de propostes perquè els i les joves puguin divertir- se i passar-s’ho bé durant el seu temps de vacances, alhora que participen en activitats creatives i educatives. La proposta d’activitats que es durà a terme ha estat programada de manera conjunta entre el propi jovent i l’equip educatiu del projecte, en coordinació i col·laboració amb diverses entitats del territori.

La programació d’estiu s’ha planificat tenint present la necessitat de mantenir algunes activitats en els Espais Joves, portar a terme propostes i esdeveniments de ciutat, i continuar amb la intervenció en diversos carrers i places de la ciutat. L’estiu possibilita poder fer activitats molt diverses, en espais diferents i en horaris poc habituals. Tenint presents aquests aspectes, cada Espai Jove presenta la seva programació, compaginant activitats pròpies amb activitats generals obertes a tots i totes les participants. Les sortides lúdiques i de natura també tindran un paper protagonista en la proposta d’aquest estiu.

D’entre totes les activitats programades destaquen:
• Campionat de bàsquet 3x3, el dia 1 de juliol a l’Escola Salesians Terrassa, de 17 a 20.30 h
• Masterclass de Zumba, el dia 4 de juliol, a la plaça del Progrés, de 19 a 21 h, dins els actes de la Festa Major de Terrassa.
• Sortida nocturna a la Mola, el dia 9 de juliol. Aquesta activitat ja és un clàssic de la programació d’estiu, coincidint amb el castell de focs de cloenda de la Festa Major de la ciutat.
• Festival d’Art Urbà Grafit, el dia 11 de juliol de 17 a 21 hores, a l’avinguda del Vallès (barri de Sant Llorenç).
• Dancing Day, el dia 22 de juliol a la plaça de Lluís Companys de 18 a 22 h. Aquesta activitat constarà de diverses classes de ball obertes a tot els públics. 

Algunes d’aquestes classes seran impartides pels propis joves participants a Districte Jove, com per exemple Jerk, Bachata i Break Dance.

• Teatre Participatiu, amb l’obra “La droga de la vida” a càrrec de la companyia Impacta’t, el dia 24 de juliol a les 18 h.
• Els joves de l’espai juvenil Baumann, s’implicaran durant tot el mes de juliol en la realització d’un programa magazine, que comptarà amb diverses seccions i espais, on joves reporters aniran als diferents espais del Districte Jove per fer reportatges sobre les activitats i accions d’aquest estiu.
• Cinema a la fresca. Durant el mes de juliol es faran cinc projeccions de pel·lícules a diversos espais públics de la ciutat: plaça del Mil·lenari de Sant Llorenç, Poliesportiu de Ca n’Anglada, plaça de l’Assemblea de Catalunya i pati de la Casa Baumann.

La programació d’estiu del Districte Jove forma part del Oh Sí! Programa d’Oci Saludable, gestionat per l’Ajuntament en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Aquest projecte té com a objectiu principal promoure activitats d’oci saludables entre el jovent.

Totes les activitats són gratuïtes i, per tal de formalitzar les inscripcions, només cal adreçar-se als Espais Joves:
• Casa Baumann: avinguda de Jacquard, 1. Telèfon: 663 976 118. Facebook.com/baumannDJ
• Espai Bit: carrer de la Mare de Déu del Mar, 49. Telèfon: 670 961 593. Facebook.com/espaibitDJ
• Punt Maurina: carrer de Sardenya, 37. Telèfon: 663 976 123. Facebook.com/puntDJ
• Lokal de Sant Llorenç: carrer de la Mola, 2. Telèfon: 663 976 119. Facebook.com/lokalDJ

Districte Jove és un programa d’intervenció i acompanyament socioeducatiu en el temps de lleure, adreçat a joves i adolescents de Terrassa d’edats compreses entre els 12 i els 25 anys. El projecte es porta a terme en els cinc Espais Joves, tot i que també es fan activitats en altres equipaments municipals dels Districtes de la ciutat, com són els Centres Cívics, les escoles públiques, els poliesportius, les places, etc. Les activitats que s’hi fan són gratuïtes.