L'estrena d'un vídeo sobre la independència, a Terrassa

Maria Dolors Duocastella va participar poc abans de morir en una sèrie documental amb les trajectòries personals de vuit personatges de més de 70 anys que a partir de les seves experiències a la guerra, la postguerra i la transició es posicionen respecte al procés nacional català d'aquest 2014

J.M.O.
25 d'agost del 2014


"Història d'un futur" són diversos vídeos curts i un documental amb les trajectòries personals de vuit personatges de més de 70 anys que a partir de les seves experiències a la guerra, la postguerra i la transició es posicionen respecte al procés nacional català d'aquest 2014.  Un dels personatges que apareixen és Maria Dolors Duocastella, la Suri, recentment traspassada. L'estrena a Catalunya es farà el 18 de setembre al Centre Cultural Terrassa. Producció, realització, edició i muntatge són de Marc Clarió, que ha escollit la ciutat egarenca per retre un homenatge a la Suri.

El 24 de juny de 2014, Diada Nacional del Països Catalans, es va engegar la maquinària per fer públic un projecte que es prepara des de fa mesos. Ja hi ha un vídeo de promoció i alhora ja va el Werkami.

El vídeo de promoció està subtitulat en Català, tot i que hi ha expressions en castellà que s'han conservat. També es troba subtitulat en Castellà i Anglès.

Aquest projecte ha tirat endavant amb el finançament d’un membre de l’equip i ara es pretenen eixugar totes les despeses generades. Cap membre de l’equip cobra cap sou i únicament hi ha despeses en transport, lloguer i compra de materials.

"La finalitat que cerquem és difondre al màxim la nostra causa, la causa d’estar 300 anys sota el domini d’una gent que ni ens estima ni ens comprèn, volem donar veu al col·lectiu de gent gran del país i que ens expliquin perquè volen alliberar-se, perquè volen més democràcia, perquè tot i l’edat que tenen estan decidits a aconseguir el que tants desitgem, la llibertat!"

Durant el mes de setembre tenen previst que comenci a voltar pel país aquest documental que ara estan muntant.