Carme Forcadell: «Abans que independentistes, demòcrates»

La presidenta de l'ANC demana no "caure en provocacions" i recorda que "tots els pobles són dignes i mereixen un respecte" | Terrassa per la Independència inaugura local i crida als egarencs a continuar "treballant" de cara a la consulta del 9-N

Lluïsa Tarrida
25 de juny del 2014
Forcadell ha estat la protagonista de l'acte inaugural de Terrassa per la Independència Foto: Lluïsa Tarrida

S'ha quedat petit. Tan petit que desenes de persones s'han vist obligades a quedar-se a fora, al carrer del Nord, i s'han hagut de resignar a seguir l'acte a través dels altaveus estratègicament ubicats a les portes del local. Aquest dimecres s'ha inaugurat la nova seu de Terrassa per la Independència i ho ha fet per la porta gran i amb un convidat d'excepció, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell.

Margarida Boada, presidenta de l'entitat egarenca ha estat qui ha obert foc. Amb un discurs d'agraïment cap als socis, militants i entitats que han col·laborat amb l'associació, Boada ha afirmat que ara era el moment "de mirar enrere i sentir-nos orgullosos del que hem fet". Terrassa per la Independència compta actualment amb més de 700 socis i tres mil simpatitzants que aporten una base econòmica suficient no només ja per sobreviure sinó també per aconseguir un local propi, "a preu d'amic", això sí.

L'objectiu d'aquest pas endavant és aconseguir "eixamplar la massa social convençuda d'anar cap a la independència" però també "mantenir la tropa mobilitzada i engrescada" de cara a l'organització de nous actes i, sobretot, de la consulta del 9 de novembre. Obert, "cada dia", de sis a vuit de la tarda, el local pretén ser "un punt de trobada" de tots els independentistes egarencs, de socialització, de donar visibilitat al moviment, però també amb "clara vocació de créixer" i arribar al màxim de gent nova possible.

Boada ha confessat que "ens està costant arribar als no independentistes, que ens escoltin" i ha animat als presents a sortir per convèncer els indecisos perquè "tots teniu un activista potencial a dins, i ara és el moment que es manifesti. Depèn de nosaltres, però la independència ens l'hem de merèixer". 
 
Desenes de persones s'han hagut d'esperar a fora el carrer perquè no s'hi cabia dins Foto: Lluïsa Tarrida

Convèncer els votants del PSC i ICV

Forcadell ha pujat a la tarima trepitjant fort i sabent que l'escoltava un públic entregat i plenament convençut. Per això el seu discurs a recordar-los que "la consulta no està guanyada" i ha posat l'èmfasi, igual que Boada, en la necessitat de convèncer els "indecisos" però també a sumar a la causa "a part de la població que són dels nostres, com els votants socialistes o d'ICV, que ens han ajudat a construir aquest país, a construir Terrassa amb el seu esforç i treball. Ells són dels nostres i els necessitem. Sense ells no ho farem".

La presidenta de l'ANC ha volgut llençar un missatge integrador, dirigit específicament a tot aquest sector de la població, a tots aquells que "volen un país més just i democràtic". "Aquí no hi sobra ningú, es parli la llengua que es parli, es vingui d'on es vingui i se senti com se senti", ha cridat Forcadell que ha recordat que "no anem contra ningú. El nostre adversari és l'Estat espanyol perquè no ens deixa fer la consulta però nosaltres volem ser amics del poble espanyol, de fet, la majoria de catalans tenen família i amics a Espanya i nosaltres volem que, un cop independents, es mantinguin els llaços culturals, familiars, lingüístics i comercials amb ells". Forcadell ha explicat que "és català qui en vol ser, perquè no volem un país de renúncies, ens podem sentir d'on vulguem, només hem d'estar units en aquest
projecte de futur".

Per tot plegat, la sabadellenca d'adopció ha ressaltat que "la independència no és el súmmum, és només el mitjà per aconseguir un estat millor, i si no ho fem bé serà responsabilitat nostra, de la ciutadania". Forcadell ha manifestat que "aquest és un projecte que se sustenta en la democràcia de base per això el nostre programa fa por, perquè és la unitat de tot un poble" però també ha recordat que "no hem de caure en provocacions, no insultar a ningú, perquè tots els pobles són dignes i mereixen un respecte" i sobre això ha remarcat que "abans que independentistes, som demòcrates" tot demanant "generositat i unitat per construir un país millor". Hem d'apostar per crear un "projecte social democràtic i d'oportunitats, i aquest és el missatge que hem d'explicar en ciutats com Terrassa, a comarques com el Vallès", ha dit Forcadell que ha tingut un missatge cap als partits polítics, "és el moment de deixar a una banda els interessos partidistes i posar-se al servei del país".

Sobre la consulta del 9-N, Forcadell ha subratllat que es tracta "d'una oportunitat històrica". La vista està posada des de l'ANC a aconseguir que es faci, però també a aconseguir que surti el Sí. Per això, afirmen que si "no fos possible una consulta, des de l'Assemblea donarem el vist-i-plau i tot el suport a qualsevol camí demo
cràtic i pacífic que es proposi des del Parlament".