La tiradora Clara Anyó, catorzena al Campionat d'Espanya

23 de juny del 2014
Anyó va caure a vuitens en una competició molt renyida Foto: CECT

La tiradora del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa ha representat la nostra ciutat al Campionat d’Espanya que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Valladolid. Tot i patir una important lesió muscular des de l’anterior torneig classificatori, l'egarenca no va renunciar a la plaça guanyada durant la temporada i va participar amb molt bon nivell en aquesta competició entre les 28 millors espases de l’estat.

Durant la fase classificatòria del campionat (poule), va fer una exhibició de precisió i intensitat en els atacs en blanc avançat, aconseguint 3 victòries de 6 assalts, un resultat bo tenint en compte que la competició era selectiva i el nivell molt igualat. Va desfer-se amb autoritat de tiradores tan fortes com la local Macarena Centenera, o la valenciana Maria Hernandez. Hagués entrat a les eliminatòries amb molt millors opcions si hagués sigut capaç de rendibilitzar el resultat favorable de 4 tocats a 1 que va aconseguir contra Alejandra Cisneros, una de les favorites al títol, però la madrilenya va ser capaç de capgirar el marcador i guanyar-la 5 a 4.

Anyó va passar a les eliminatòries en una meritòria catorzena posició. A la primera eliminatòria, va guanyar per 15 a 13 tocats en un assalt emocionant a la madrilenya Arrizabalaga, tiradora esquerrana hàbil en les preses de ferro que en anteriors campionats havia donat molts problemes per l'egarenca. Aquest cop, però, va encertar en els lliuraments i va passar a la següent ronda.

A vuitens de final, però, la sort no va estar de part de la tiradora terrassenca, ja que va creuar-se amb la valenciana Maria Hernández, que havia pres bona nota dels errors comesos durant la poule. La valenciana va tirar un assalt molt intel·ligent, trobant els temps exactes per col·locar la punta de l’arma enmig dels atacs composats de la Clara, que va donar un autèntic recital de recursos tàctics ofensius. Aquest cop, el 15-14 va decantar-se en contra de l’egarenca, que va quedar eliminada per ben poc a les portes dels quarts de final, l’assalt on es disputen les medalles.

Tot i així, malgrat la lesió, Clara Anyó va tancar la temporada amb una 14a posició al Campionat d’Espanya, deixant una molt bona impressió i exhibint una progressió tàctica formidable. Irene Benedicto (SAM barcelona) va completar la participació catalana a la prova. El campionat d’Espasa Femenina, finalment va ser guanyat per la madrilenya Sara Fernandez, mentre que la subcampiona va ser l’Alejandra Cisneros. Berta Peña i Paula Fernanez, van completar el podi.