Història dels Premis Cambra de Comerç de Terrassa

Són un reconeixement obert a la participació de totes les empreses amb presència en un dels 12 municipis de la demarcació

J.M.O.
20 de juny del 2014
Els Premis Cambra són el reconeixement públic anual que la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa atorga a les empreses de la seva demarcació que han destacat al llarg de l’últim exercici pel seu esforç en la gestió d’un aspecte estratègic o per la importància i potencial social i econòmic del seu projecte. 
 
Aquests guardons són reconeixement obert a la participació de totes les empreses amb presència en un dels 12 municipis de la demarcació de Terrassa, i el criteri d’elecció dels guanyadors es duu a terme mitjançant un rigorós procés de votació. La votació la realitza un jurat que reuneix persones de prestigi directament vinculades al món institucional, polític, empresarial i periodístic.
 
L’acte de lliurament està presidit cada any per una personalitat rellevant del món institucional i/o polític català, espanyol o europeu. Des de la creació dels guardons, aquest acte ha estat un destacat punt de trobada entre empresaris de la demarcació de la Cambra de Terrassa i les principals institucions econòmiques del país, fet que ha comportat que els Premis Cambra siguin ja un referent dins de l’àmbit institucional i empresarial vallesà i català.

Història dels guardons 
Els guardons de la Cambra tenen el seu origen en l’any 1977, quan aquesta institució ja premiava les empreses exportadores amb les Medalles al Mèrit Exportador, i donava també distincions al comerç a través de l’acte de cloenda de la tradicional Setmana del Comerç. Tots dos actes reconeixien, de manera pionera en el seu moment, la tasca comercial i internacional de les empreses de la demarcació.
 
Aquests esdeveniments es van mantenir de forma ininterrompuda fins l’any 2000 quan es varen crear els Premis Cambra, uns guardons que tenen la voluntat de mantenir l’esperit fundacional de 1977 i ampliar-lo als àmbits de servei a l’empresa amb els quals s’identifica l’entitat.
 
A través dels Premis, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa se situa com una institució econòmica amb clara vocació de lideratge institucional que reconeix la tasca de les empreses a les quals representa i serveix.