Els goigs més antics de Terrassa, al Centre Cultural

La Torre
18 de juny del 2014
Goigs de Terrassa Foto: C.C.

La mostra "Els goigs de Terrassa" permet fer un repàs a la història egarenca des d'una altra perspectiva. En aquesta exposició, comissariada per Francesc Comellas, hi trobareu els goigs més antics de la vila, del segle XVIII fins als d’avui, en una escollida selecció de 110 exemplars dels més de 680 que hi ha. Hi podreu admirar dibuixos originals, llibres, documentació dels Gremis que els editaven, dibuixos originals dels il·lustradors M. A. Avellaneda, Jeroni Font, Ricard Marlet, Tipografia Martí. 
 

D'altra banda, aquest dimarts es va presentar el llibre "Els Goigs de Terrassa", 1.240 pàgines amb la reproducció facsímil, a tota plana, dels 690 goigs coneguts de Terrassa. Un catàleg descriptiu i diversos estudis sobre les particularitats de les seves lletres, músiques i il·lustracions. L'acte va comptar amb la presència d' experts gogistes com:  Mn. Joan Roig, Ramon Vilar, Josep M. Martí i Francesc Comellas.


Sala 2
del 12 de juny al 12 de juliol

Horaris d'exposició: de dilluns a dissabte, de 16 a 21. Diumenges i festius obert els dies de funció.

Entrada lliure

El dilluns 7 de juliol (Festa Major), a les 12 del migidia. està prevista una visita guiada a l’exposició a càrrec del comissari, Francesc Comellas.

Taula de ponents en l'acte de presentació del llibre Foto: Lluïsa Tarrida