Carta oberta als socis del Club Natació Terrassa

Escrit del president en relació a l'escrit que Toni Codina va publicar recentment La Torre

La Torre
11 de juny del 2014
Benvolguts socis,
Fa aproximadament un mes que es va constituir l’actual Junta Directiva un cop finalitzat el procés electoral. En primer lloc, vull agrair el suport rebut per la nostra Junta i el seu programa, el qual es posa de manifest amb la recollida de més de 1.000 signatures.

Aquest suport ens dóna força per treballar amb entusiasme i dedicació durant els propers anys, a la vegada que afegeix responsabilitat per complir amb els projectes de millora presentats. Un cop iniciat el nou cicle, ja estem treballant en el projecte global que identifiquem com Master Plan i que, sota el mandat i les instruccions de la Junta Directiva, ha de desenvolupar l’equip professional del club, liderat pel director general Joan Celma. Vull recordar que l’objectiu principal del nostre programa és el creixement i la millora de les nostres activitats esportives, de manera viable i eficaç. Volem créixer esportivament, però també fer-ho focalitzant l’esforç en les etapes formatives, amb un model homogeni per a totes les seccions del club.

Les seccions hauran de desenvolupar la seva activitat amb una oferta de qualitat, adequada per a totes les edats i en consonància amb les seves possibilitats, integrant “l’ADN el Natació”, els valors i els principis de l’entitat, com a fil conductor. Amb aquest punt de partida, volem potenciar al màxim els nostres esportistes per tal que puguin assolir el millor resultat possible d’acord amb les capacitats i expectatives, en un marc positiu de relació i respecte.

Tal i com hem explicat diverses vegades, la consecució d’aquest objectiu requereix un model de gestió econòmic i financer sostenible i viable, unes instal·lacions adequades a la demanda del soci i dels esportistes i un equip professional capacitat per oferir els millors serveis possibles i donar respostes eficients a l’entorn i a la competència actual i futura. Ja estem treballant en tots aquests fronts i ho farem de forma continuada i progressiva per assolir la nostra fita de millora del Natació.

Des d’aquí, vull fer un reconeixement públic a tots el socis que, de forma voluntària i desinteressada, col·laboren fent possible la realitat del nostre club. Crec que no podem dubtar que la dimensió del Club Natació Terrassa fa necessària una estructura professional, amb un funcionament empresarial, però tampoc podem oblidar que allò que ens fa grans com a club és aquesta participació social sense la qual la nostra realitat no seria possible. Així doncs, moltes gràcies a tots els socis que col·laboreu amb l’entitat. No voldria finalitzar sense fer referència a diverses valoracions que molts socis m’han fet arribar a partir de la carta publicada en alguns mitjans de comunicació local. En primer lloc, no volíem, no és el nostre criteri, entrar a contestar públicament opinions emeses pels socis, ja que entenem que, en un club amb 18.000 socis, la pluralitat de punts de vista és enorme.

En aquest cas, però, i atesa la incidència que pot tenir no contestar a l’escrit signat per Antoni Codina, hem decidit clarificar alguns aspectes en el meu nom i en el de la Junta Directiva del club. En aquest sentit, volem manifestar el màxim respecte per una figura històrica con Antoni Codina, amb una trajectòria d’èxits en la seva època com a esportista que mereix el nostre reconeixement. El seu comunicat, no obstant, ens ha produït una gran sorpresa, tant pel seu contingut amb desqualificacions com perquè arriba tan sols tres setmanes després d’haver estat reelegit president per part dels socis, conjuntament amb un grup de persones que no tenen cap altre interès que la millora d’aquest club. La sorpresa encara és més gran si tenim en compte que l’escrit està signat per l’Antoni que, en cap moment, s’ha dirigit a mi per compartir o atendre la seva postura. Respectant la seva opinió, sí que vull manifestar el desacord total amb les greus afirmacions que realitza. Crec que les opinions sobre el nostre director general són totalment injustes i poc o gens fonamentades. Tots en el club hem vist la feina feta els darrers 20 mesos, la seva entrega, capacitat i el nivell de treball.

Puc confirmar que la implicació i professionalitat del nostre director general amb el club, l’esport i el programa impulsat per l’actual Junta Directiva és absoluta. Tampoc podem compartir els seus comentaris irrespectuosos i les seves desqualificacions cap a Jordi Murio. El seu historial al món de la natació i la seva trajectòria no s’ho mereixen. Ell ens ajudarà, de ben segur, a millorar la secció de natació. De fet, les seves aportacions ja estan sent molt positives per als nostres nedadors i tècnics. Respecte als canvis que s’han produït en l’àrea tècnica, i amb alguna persona que l’Antoni comenta, volem expressar que aquestes modificacions estan fetes des de la màxima atenció a les persones. Ningú ha vist rebaixat el seu sou ni la seva categoria i tots han quedat integrats plenament en el funcionament del club amb responsabilitats de nivell. Aquests canvis només tenen l’objectiu de millorar cadascuna de les àrees de la nostra entitat, optimitzant l’organització, l’equip de treball i les funcions operatives del personal tècnic esportiu. En aquest sentit, volem manifestar el reconeixement de la feina feta per tots els treballadors del Club.

Mantenim la voluntat d’oferir a tothom la possibilitat de desenvolupar el seu treball on pugui donar el millor rendiment per al Club. No volem que s’interpreti que el lloc de treball està garantit a qualsevol preu, nivell de dedicació o circumstància. El que volem dir és que la nostra voluntat és que ningú pateixi pel seu lloc de treball si la seva dedicació i actitud són les correctes amb el club i la seva viabilitat social, econòmica i esportiva, tal com ha de ser en qualsevol organització, empresa o institució. El meu plantejament és que la Junta Directiva i l’equip professional del club han de funcionar com un únic equip, amb una direcció clara i un objectiu comú, sempre al servei de tots els socis i esportistes i de totes les seves necessitats. Permeteu-me que, des d’aquí, demani la vostra col·laboració en la construcció del futur d’aquest gran club.

El passat ja està escrit. Ens toca ara ser responsables amb el mandat democràtic que hem rebut per part dels socis i governar amb l’eficiència i el rigor necessaris, sense distreure’ns d’allò que és fonamental: aconseguir el millor futur possible per a la nostra entitat en l’escenari complex de greus situacions socials i econòmiques que tots, socis i esportistes, patim, un marc que afecta fortament l’esport tal com estem veient en els darrers anys.

Estimats socis, som la gran família de Terrassa, tots teniu al vostre abast els diferents canals de comunicació i atenció del Club, mitjans per fer arribar les vostres queixes, propostes, preguntes o suggeriments. No us puc garantir que tot el que es demani es pugui fer, però si us puc garantir que serà cordialment atès. La vostra participació i opinió constructiva o la crítica raonada sempre són necessàries i esdevenen un camí primordial perquè entre tots fem el millor club.

Rafael Clares
President Club Natació Terrassa