Els Castellers de Terrassa descarreguen el 5 de 7 a Vic

La Torre
09 de juny del 2014
Pilars finals a Vic Foto: C.T.

El passat diumenge els blau turqueses van actuar a la Diada del Local dels Sagals d'Osona. Juntament amb la colla local hi actuaven també els Marrecs de Salt, apadrinats en la seva fundació per Castellers de Terrassa, i Moixiganguers d'Igualada.

L'actuació estava emmarcada en la iniciativa d'Òmnium "Catalans want to vote. Human towers for democracy." A les dotze tocades s'iniciava l'actuació amb 4 pilars de quatre simultanis, un per colla.

Els Castellers de Terrassa, van iniciar l'actuació amb el 5 de 7, castell que tot i els canvis que s'hi veuen, la colla descarregà amb molta tranquil·litat. En segona ronda la colla blau turquesa va optar per el 4 de 7 amb agulla que sent el novè descarregat permet ensenyar noves posicions als castellers tant de tronc com de pinya. En la tercera ronda, va ser el 4 de 7 el castell escollit, descarregat amb total serenor, de ben segur que amb dos cordons més propis haguessin alçat un Per finalitzar l'actuació pilar de cinc de Moixinganguers, Marrecs i Castellers de Terrassa i vano de cinc de Sagals d'Osona. La Colla blau turquesa té dues setmanes intenses d'assajos fins a l'actuació a Vilassar de Mar amb Capgrossos de Mataró el dia 22 de juny a les 12 del migdia, podrien tornar-hi amb el 4 de 8, estrenar el 2 de 7 o tornar a fer el 7 de 7.

Obrien plaça els Sagals d'Osona descarregant el 9 de 7, castell treballat a la descarregada per la lentitud fent-lo amb una anxaneta i per la dificultat de disposar de segons i tercers cordons propis. En segona ronda van desmuntar el 7 de 7 que després descarregarien en una ronda de repetició. Finalment en la tercera ronda encaraven el 2 de 7, el segon descarregat el 2014.

Els segons en ordre d'actuació van ser els Moixiganguers d'Igualada, en primera ronda descarregant el 2 de 7, castell que tot i acabar acumulant diferencies d'alçades a dosos, aquests hi creuen i van saber salvar la situació perfectament. En segona ronda, després d'un peu desmuntat amb terços col·locats feien un intent desmuntat de quatre de vuit, castell que sembla lluny quan la confiança no hi és tota. En ronda de repetició optaven per el 5 de 7 i en la tercera per el 4 de 7.

Els Marrecs de Salt, tercers en ordre d'actuació, obrien amb el 5 de 7, castell que els havia de donar força per encarar la segona ronda el 4 de 8. Després d'un primer intent desmuntat van aconseguir descarregar amb l'ajut a la pinya de totes les colles en la ronda de repetició. En la tercera ronda van completar el sisè 2 de 7 de l'any i de ben segur que aviat la veurem amb un pis.