El videojoc egarenc «Unlocked!», candidat als Gamelab

El joc ideat per l'estudi Periferia Creative opta al premi Millor Joc Nacional | Es tracta d'un addictiu casual game per iPhone que promet posar a prova l'habilitat digital dels jugadors

La Torre
05 de juny del 2014


Entre els finalistes als premis de la propera edició dels Gamelab, l'esdeveniment més important sobre videojocs a l'estat espanyol n'hi ha un amb denominació d'origen egarenc. Es tracta de "Unlocked!" dissenyat íntegrament a l'estudi terrassenc Periferia Creative sota una idea original de Raúl Gil.

El joc està despertant gran curiositat en la seva fase beta i obtenint impuls i molt bones crítiques entre aficionats i especialistes del sector. Un dels premis als quals opta el joc en el Gamelab és en la categoria de Millor Joc Nacional, 
la votació popular encara és oberta. Aquest mes de juny, a més, està previst que estigui disponible a l'App Store.

Unlocked! suposa la primera incursió de Periferia Creative al món del videojoc per a mòbils, amb un addictiu casual game per iPhone que promet posar a prova l'habilitat digital dels jugadors (la dels seus dits) i que neix amb l'ambició de competir fort al mercat internacional. Unlocked! ofereix 40 nivells replets de reptes d'habilitat contrarellotge.

La història del videojoc comença a Barcelona

Mitjançant una elegant abstracció visual i gestos senzills i coneguts per a qualsevol usuari d'un smartphone (tap, slide, pinch…) el jugador haurà de desbloquejar, una després d'una altra, portes repletes de sistemes de seguretat, sempre amb un ajustat límit de temps per evitar ser descobert

Descripció del videojoc: "Ets un lladre. Què dic… ets el lladre refinat més prestigiós d'Europa! Algú t'ofereix una suculenta recompensa a canvi de recuperar certs objectes ocults, molt ben custodiats en diversos llocs del Vell Continent. Vulnerar els complexos sistemes de seguretat que protegeixen aquestes relíquies només està a l'abast d'algú com tu. Hauràs d'obrir caixes fortes, panys amb combinació, sortejar làsers, desbloquejar cadenats, prémer palanques, desatrancar portes, trencar parets i girar manovelles per accedir als amagatalls més ocults. Amb cada porta s'obre un nou misteri i amb cada objecte recuperat es desvetllen antics secrets i personatges inquietants. És el preu de treballar en les ombres".

Segons els seus creadors, Unlocked! és "pura adrenalina, un crescendo de batecs, dits àgils acariciant la pantalla, una mica de memòria i molta sang freda". I, com a detall important i de valor afegit, la història que presenta com a fil conductor del joc comença a Barcelona.

Periferia Creative és una agència de comunicació que emprèn la seva aventura com a desenvolupadora independent de videojocs sota el segell Periferia Play. Unlocked! aglutina la seva experiència com a equip en l'àmbit del disseny gràfic, el desenvolupament d’apps, el disseny de jocs de taula, la gamificació i l‘storytelling.