L'agressora de Navarro va ser candidata d'Alianza Popular

Montserrat Puigbó Cardellach anava de número 12 i com a independent a la llista d'AP a les eleccions municipals de Terrassa del 1983 | El primer secretari del PSC formava part de la candidatura socialista en aquelles eleccions

J.M. Oller/Ll.Tarrida
03 de juny del 2014
Llista de candidats a les eleccions municipals de 1983 Foto: La Torre

Montserrat Puigbó Cardellach , presumpta agressora de Pere Navarro, va ser candidata d'Alianza Popular a l'Ajuntament de Terrassa en les eleccions municipals de 1983, segons ha pogut saber La Torre . El Partit Popular és la formació que dóna continuïtat a AP, el grup que va encapçalar a Espanya Manuel Fraga Iribarne.

Montserrat Puigbó Cardellach se situava en el lloc número 12, i anava com a independent en una candidatura que liderava Rafael Callejas i de la que formaven part nombrosos personatges vinculats al franquisme terrassenc. A les eleccions de 1983, un jove Pere Navarro ja formava part de la candidatura del PSC local, liderada per Manuel Royes, en el lloc número 32. En realitat, el nom que apareixia a la llista era Pedro Navarro Morera. Cal recordar que el líder socialista ha manifestat en tot moment que no coneixia la presumpta agressora.

Vint-i-un anys més tard, el 2004, va tenir la topada amb Pere Navarro, origen de l'agressió el passat 27 d'abril, segons va declarar ella mateixa davant dels Mossos d'Esquadra. Montserrat Puigbó va atribuir l'origen del conflicte a una bandera catalana bruta que onejava al balcó de l'edifici consistorial i a la manca de resposta de Pere Navarro a la seva queixa.

Poques hores després del succés del 27 d'abril a l'atri de la catedral de Terrassa, Navarro va atribuir l'agressió al context de "crispació política" que es vivia a Catalunya i va acusar de mentiders als periodistes que deien que agressor i agredida havien estat dins de l'Església en la mateixa cerimònia de comunions. Les investigacions van demostrar que el primer secretari estava equivocat en les seves apreciacions. I també van posar de manifest que el cop no tenia res a veure amb el procés sobiranista.

Llista de la candidatura per al PSC a les eleccions de 1983 Foto: La Torre