Terrassa aprova els Protocols de la Fira Modernista

El document que estableix els criteris i regula l’organització d’aquest certamen, amb l’objectiu de preservar les seves principals característiques i singularitat, i assegurar el manteniment o la millora del nivell de qualitat que ha assolit en les darreres edicions

J.M.O.
31 de maig del 2014


El Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar els Protocols de la Fira Modernista de Terrassa, el document que estableix els criteris i regula l’organització d’aquest certamen, amb l’objectiu de preservar les seves principals característiques i singularitat, i assegurar el manteniment o la millora del nivell de qualitat que ha assolit en les darreres edicions. El text recull els principals aspectes i activitats que la Fira Modernista ha d’incloure en cada edició, així com els requisits i característiques que han de complir els grups, entitats, establiments, artistes, etc., que hi prenen part.

El document s’estructura en:
-Antecedents sobre el Modernisme a Terrassa, la creació i els objectius de la Fira Modernista, i la necessitat i la funció d’elaborar-ne uns protocols.
-Àmbit temàtic i cronològic de la Fira
-Dates de celebració
-Espai on es desenvolupa
-Actes essencials de la Fira
-Tipologia dels participants Ambientació de la Fira: requeriments, característiques -Presentació de propostes per participar a la Fira
-Elements de difusió i anunci
-Seguiment i revisió dels Protocols
-Annexos amb diferents articles i documents de referència

La iniciativa de dotar la fira d’uns protocols va partir de la Comissió de Seguiment de la Fira, formada per l’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Comerç Terrassa Centre, l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. Una comissió redactora formada per experts de diferents àmbits i tècnics dels serveis municipals implicats en l’organització de la Fira han estat treballant en els protocols des del juliol de 2013.

La comissió redactora l’han format: Maria Costa (gerent de Comerç Terrassa Centre i impulsora de la fira durant la seva etapa com a regidora de Comerç) Lluís Rístol (Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca) Marc Galí (expert en festes tradicionals i cultura popular) Mireia Freixa (historiadora de l'art i experta en Modernisme) Antoni Martinet (firaire, organitzador de mercats d'artesania) Ricard Torrens (gestor cultural) Francisco Gómez (tècnic municipal de Comerç, Mercats i Fires) Jordi Garreta (tècnic municipal de Turisme).

Per alguns temes concrets s’ha comptat amb la participació d’altres experts com el director del Museu de Terrassa Domènec Ferran, o la presidenta de l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell Joana Carré.