«Lluitaré fins que em quedi un alè de vida per veure Catalunya independent»

L'ANC Terrassa recorda la Suri, traspassada dijous, i les seves paraules

La Torre
27 de maig del 2014
La Suri al tram 364 de la Via Catalana Foto: ANC

Terrassa per la Independència (TxI)- Assemblea local de Terrassa de l'Assemblea Nacional Catalana recorda en la seva web La Suri, traspassada dijous, i explica la seva tasca en favor de la llibertat de Catalunya.

"M. Dolors Duocastella, coneguda popularment per “La Suri”, ens ha deixat aquest dijous 22 de maig de 2014. Un altre membre de l’ANC que no podrà veure la independència del seu país.

No farem pas un elogi a la seva gran tasca cultural i artística, ja que no és ni el lloc ni som els més qualificats per fer-ho. Però sí que voldríem tenir un record de la seva lluita pels drets d’aquest país i de tots els éssers humans.

El passat dijous 8 de maig, al final de la xerrada que la Magda Oranich va fer a Terrassa, ella i la Magda recordaven que varen compartir cel·la a la presó de dones de la Trinitat a causa de la seva participació a l’Assemblea de Catalunya.

Tal com explicava ella mateixa en una carta al director del Diari de Terrassa el 4 de juny de 2011, es va afiliar clandestinament al Partit Comunista, continuant la seva militància en partits d’esquerres. També  explicava que fou empresonada per Franco i que l’art i la política a casa seva era el pa de cada dia.

Era membre de l’ANC des dels seus orígens i participava sempre que podia en els nostres actes. Malgrat la seva edat va anar a la Via Catalana i a l’assemblea general ordinària de Tarragona de l’ANC del passat mes d’abril. Tots recordarem la seva vitalitat, empenta i bon humor darrera d’una imatge aparentment fràgil. Quan un company de l’ANC li va comentar que era molt valenta per anar a l’assemblea de Tarragona ella va respondre: – Si hi hagués d’anar a peu no hi aniria pas, però com que m’hi porteu amb autocar jo hi vaig – (Aclariment per a possibles lectors desconeixedors del funcionament de l’ANC: l’autocar se’l va pagar ella de la seva butxaca).

Finalment voldríem recordar una frase que ella va escriure a l’esmentada carta al DT:

Lluitaré fins que em quedi un alè de vida per veure Catalunya independent i neutral, lliure d’exèrcit.

Maria Dolors, has complert amb escreix la teva promesa. La teva lluita ens ha de servir d’exemple. El 9 de novembre i especialment quan siguem lliures et recordarem."