La Fira Modernista de Terrassa, una festa participativa

Més de 130 entitats i organitzacions ciutadanes participen de diferent manera en l’organització

La Torre
09 de maig del 2014
Un dels trets característics de la Fira Modernista és l’elevada participació de la ciutadania, no només assistint als actes com a públic sinó també organitzant-ne, o contribuint a l’ambient modernista decorant establiments i espais públics, o disfressant-se amb vestits d’època durant el cap de setmana de la Fira.

Més de 130 entitats i organitzacions ciutadanes participen de diferent manera en l’organització de la fira, involucrant centenars de persones. Una altra manera de participar a la fira és a través dels diferents concursos que es convoquen.

Els més antics són el d’ambientació de comerços i aparadors, el d’ambientació de bars i restaurants, el d’ambientació i decoració de les parades del mercat modernista i el de fotografia. Més recentment s’han afegit el d’ambientació de carrers, que enguany celebra la seva tercera edició, el d’Instagram (segona) i el d’arquitectura modernista, que es convoca per primer cop i té com a objectiu fomentar el coneixement del patrimoni arquitectònic modernista de la ciutat.

Es preveu que el d’Instagram sigui un dels més concorreguts, després de l’èxit de la recent trobada d’Instagramers #DescobreixTerrassa que va aplegar més de 400 persones a la ciutat. En aquesta ocasió no es requereix inscripció prèvia i per participar només caldrà pujar fotos amb les etiquetes amb #firamodernistatrs2014, #terrassaturisme i #terrassacentre.

Les bases dels diferents concursos es poden consultar a www.terrassa.cat/firamodernista i a www.terrassacentre.com.