Medalla d'or per al Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa

La Torre
05 de maig del 2014
L'equip femení va ser campió de Catalunya Foto: CECT  

Dijous es va celebrar al poliesportiu de Can Parellada els Campionats de Catalunya d'Esgrima en la modalitat d'Espasa. El Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa (CECT) s'havia fixat com objectiu revalidar el bronze assolit en les dues darreres edicions. Però enguany, la sorpresa va ser superior. L'equip femení es va proclamar campió, arrabassant la medalla d'or a les màximes rivals, les barcelonines del club SAM.
 
L'equip va estar format per Clara Anyó, Elena Lara, Irene Rivera i Maria Led, i dirigit per Agustí Gasset. Les noies van exhibir una esgrima sense fissures, una capacitat combativa impecable i van saber mantenir la pressió tàctica davant de rivals amb superior experiència competitiva.
 
Anyó va afirmar que "ens agrada molt fer equip en esgrima, fa molta il·lusió. Estàvem molt motivades, i contra pronòstic vàrem resultar imparables". Per la seva banda, Elena Lara va manifestar que "Ni nosaltres mateixes ens ho crèiem. Però un cop més hem demostrat que un club petit i humil com el nostre ha aconseguit arribar a dalt de tot" mentre que Rivera va dir "quan vaig sortir del meu últim  combat de la final, totes les emocions que durant contenia van caure sobre mi, i a l'últim tocat de la Clara tot va explotar: No m'ho podia creure". El mestre del CECT, Agustí Gasset va sentenciar que la victòria ha estat "molt treballada. Som un club humil, i portàvem dos anys reclamant un lloc entre les millors gairebé amb impertinència. Finalment s'ha demostrat que es mereixen aquest premi".
 
D'altra banda, el campionat individual va donar una altra satisfacció a l'esgrima femenina de la ciutat: la medalla de plata obtinguda per Clara Anyó. L'egarenca va arribar a la final per enfrontar-se a la barcelonina Irene Benedicto.
 
Anyó exhibint la seva medalla de plata Foto: CECT

En categria masculina, la principal opció egarenca era Jordi Llibre, que va tenir un inici de  competició molt fluix, una sola victòria a la poule, cosa que el va situar a baix de tot al quadre d'eliminació i el va obligar a enfrontar-se prematurament a setzens de final amb un favorit al títol, l'Ampostí Eugeni Gavaldà.
 
Llibre va saber treure llavors el seu autèntic nivell, va fer una exhibició de punt d'honor, i va demostrar perquè era una ferma opció a medalla. Llibre va tenir Gavaldà contra les cordes, disputant-li un assalt completíssim sempre per davant al marcador, però al final la temuda sang freda de Gavaldà, va liquidar el de terrassa. Llibre va sortir de l'assalt amb ganes de revenja i desitjós de tornar a competir: "M'he esforçat molt per arreglar a l'eliminatòria la mala actuació de les poules, i contra Gavaldà he tret tot el que tenia. Tàcticament l'he tingut contra les cordes, i només espero tornar-me'l a creuar una altra vegada. Només vull que arribi el Campionat de Catalunya de l'any que ve!"
 
La nota positiva de la jornada en categoria masculina la va donar Arturo Oliver, que va fer un molt bon paper perdent a vuitens de final davant Gavaldà, el botxí de Llibre. Van completar l'actuació del CECT Marina Roncal, Carmina Rodellar, Anna Esteve, Dani Marco, Pep Arroyo, Francisco Peñuelas i Jan Moros en la prova per equips, i Xavi Morera i Paqui Sanchez a la prova individual.