El debat al ple sobre la seguretat a Terrassa, frase a frase

La moció presentada pel PP per elaborar un Pla especial de prevenció de cara al període estival ha estat destimada per l'equip de govern

Lluïsa Tarrida
24 d'abril del 2014
El PP de Terrassa ha presentat una moció a l’Ajuntament en el ple municipal del mes d'abril per elaborar de cara al període estival d’aquest 2014 un Pla Especial de prevenció per evitar robatoris a domicilis, comerços i establiments industrials. La proposta de resolució ha estat desestimada amb els vots en contra de PSC, ICV, abstenció de CiU i a favor només el PP.

Gabriel Turmo (PP)

"Terrassa no és una ciutat insegura, però tampoc segura, com és evident en el fet que s'ha incrementat el vandalisme i l'incivisme"

"Són problemàtiques reals que l'equip de govern acostuma a relativitzar. Vostès tenen poc compromís per incrementar la seguretat a la nostra ciutat. Hi ha una problemàtica a la qual vostès giren l'esquena"

"A l'estiu passat es va generar una certa alarma social per l'increment de robatoris a certs establiments i locals comercials. Per això, demanem elaborar un pla especial preventiu i de polítiques municipals"

"Cal articular més i millor polítiques de seguretat des de l'àmbit municipal"

"Que hi hagi una disminució de denúncies no significa que hi hagi una disminució de fets delictius. Nosaltres ens preocupa una problemàtica objectivable: de gener a octubre es van produir 681 furts, en relació a aquest període de 2012 va suposar un 13% i en relació al mateix periode de l'any 2011, va ser un increment d'un 37%. Com veu, les dades són interpretables"

"A CiU, els diem que haurien de passar a preocupar-se pels problemes de la ciutat i deixar a una banda l'estelada"


Josep Bigordà (CiU)

"Seguretat i llibertat són drets fonamentals i prioritaris per l'Ajuntament. Hem d'impulsar polítiques, però per això hi ha el consell i la junta de seguretat"

"L'estiu passat els actes delictius van disminuir un 7% segons dades de l'Ajuntament, no entenem quin sentit té aquesta proposta"

"Proposta ve d'una alarma social que no és real, sinó una percepció".


Carme Labòria (PSC)

"La seguretat ha estat, és i seguirà sent una prioritat de l'equip de govern. Però no estem d'acord amb alarma social, increment de fets delictius o sensació d'inseguretat"

"La comparació entre agost 2013 i agost de 2012, havia estat en seguretat un major descens en cinc anys i el robatori 31,5% menys. Tenint en compte la suma de tots els delictes durant l'any 2013 respecte l'any anterior hi ha hagut una disminució del 10%. La baixada en delictes de robatoris i fets delictius han estat inferiors respecte als anys anteriors"

"El nombre de delictes és inferior a la mitjana de Catalunya, per tant, podem afirmar que Terrassa no és una ciutat insegura"

"No he dit en cap moment que no hi hagi fets delictius. Han disminuït perquè es fa una bona feina preventiva"

"Parlar de seguretat és parlar d'un concepte imprecís. Les dades objectives no reflecteixen una concentració d'incidències greus cap a béns patrimonials o personals"

"Les dades indiquen que aquesta és una ciutat cada vegada més segura i tranquil·la i on es compleixen més i millor les normes. No hi ha una percepció d'alarma social de la qual vostès en parlen".