Un terrassenc guanya el Concurs Literari del Foment Martinenc

Carles Batalla s'endú la 33a edició del guardó amb el poemari amorós 'Constància quotidiana'

La Torre
24 d'abril del 2014
El periodista i poeta terrassenc Carles Batalla, exredactor de La Torre, i col·laborador de NacióDigital, s’ha adjudicat la 33a edició del Concurs Literari Sant Jordi de la secció de la dona del Foment Martinenc. El poemari amorós “Constància quotidiana” li ha valgut el trofeu i un premi en metàl·lic de 100 euros.

L’acte de lliurament s’ha fet aquest dimecres a la seu de l’entitat durant la festa de Sant Jordi. El concurs, en llengua catalana i obert a tothom, establia les modalitats de prosa i poesia, en què les obres no podien excedir els 60 versos. S'hi van presentar 68 obres, més de la meitat de les quals en la modalitat de poesia.

El Foment Martinenc és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1877 al barri barceloní de Sant Martí com a ateneu popular per fomentar l’educació entre els obrers. La seva tasca en la promoció de la cultura catalana va ser reconeguda el 1995 amb la Creu de Sant Jordi.

El març del 2013 Carles Batalla va guanyar amb el poema “Descens” la quarta edició del concurs Verspoesia, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Terrassa amb el suport de comerciants i veïns de Sant Pere Nord. En aquella ocasió es va emportar un lot de llibres, un diploma, una inscripció al taller d’escriptura literària de l’Ateneu Terrassenc i un trofeu amb una escultura especial dissenyada per l’artista egarenc Nolo.