Ja hi ha guanyadors del concurs de microrelats a Matadepera

En total es van rebre 40 textos entre les dues categories

La Torre
19 d'abril del 2014
Dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona que van tenir lloc durant el mes de març, una de les convocatòries que ha repetit edició ha estat el Concurs de Microrelats per la Igualtat, on s’han rebut un total de 40 textos entre les dues categories. L’objectiu, transmetre i visibilitzar les desigualtats existents entre les dones i els homes en forma d’un microrelat de no més de 500 caràcters.

El Jurat del concurs, presidit per Carme Querol, Regidora de Benestar Social, i format per professionals dels serveis socials municipals juntament persones convidades de l’àmbit educatiu i de la cultura, com Carmina Puig o Mariàngels Alfonso, es va reunir el passat 4 d’abril per a valorar i puntuar tots els treballs presentats segons els criteris de qualitat narrativa, creativitat i originalitat i impacte del missatge. De les obres presentades al concurs, totes han assolit l’objectiu de la convocatòria però quant als requisits, dels 15 textos corresponents a la categoria A, s’han hagut de desestimar en fer el recompte de caràcters i superar-los per ben poc, i 3 textos per presentació com relat breu. Dels treballs presentats, assenyalar que la participació ha estat de 13 treballs per dones i 2 per homes i quant a l’edat, 19 anys l’autora més jove i 62 anys la més gran.

Segons explica el portal Matadepera.cat, el lliurament de premis tindrà lloc el 23 d’abril, durant el transcurs dels Jocs Florals. D’altra banda, dels 25 microrelats presentats en la categoria B, tots els treballs han complert amb els requisits podent ser valorats i puntuats i els/les autors/es són majoritàriament alumnes del IES Matadepera, d’edats entre 13 i 14 anys. Les persones guanyadores en la categoria A (persones majors de 18 anys) han estat:

- Primer premi de 150€: Marta Espí Pardellans, per l’obra “Encara avui”.
- Segon premi de 50€: Maria Teresa Masdefiol Petit per l’obra “Tots junts”

Les persones guanyadores en la categoria B (persones menors de 18 anys) han estat:
- Primer premi val Abacus de 150€: Albert Font Clermont per l’obra “Fonteta”
- Segon premi val Abacus de 50€: Sara Guardia Suau.

Des de la Regidoria de Benestar Social “s’ha valorat molt positivament l’increment de la participació en aquest II concurs, la presentació de treballs en ambdues categories segons edats, la presència d’autores i autors així com la implicació i motivació de l’Institut de Matadepera en la iniciativa”. Per la pròxima edició, fonts de la regidoria han declarat que “esperem seguir consolidant aquest projecte que va néixer com una acció per sensibilitzar sobre les desigualtats encara existents i fer via cap a la igualtat efectiva entre els homes i les dones”.