Darrer comiat a l'empresari de Terrassa Jordi Amat

Era membre les cambres de Comerç i de la Propietat i president del Gremi de Fusters

La Torre
17 d'abril del 2014
Centenars de persones han volgut donar el darrer adéu a l'empresari egarenc Foto: Lluïsa Tarrida

Terrassa ha acomiadat aquest dijous al matí l'empresari i membre de la junta de govern de la Cambra de la Propietat de Terrassa Jordi Amat Sala. La catedral del Sant Esperit s'ha quedat petita davant la gran quantitat d'autoritats (entre les quals, l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart) i ciutadans anònims, que s'han aplegat per retre el darrer homenatge al també vicepresident de la Cambra de Comerç i Indústria.

"Era una persona activa, vàlida, entregada i entranyable", afirma Joan Planas i Comerma, secretari de la Cambra de la Propietat. Fa poc temps l'empresa de Jordi Amat va inaugurar les noves instal·lacions d’Embamat , amb l'assistència del president de la Generalitat.  La patronal Cecot i la Junta del Gremi de la fusta han lamentat el decés de Jordi Amat, membre de la junta directiva de la patronal i president del Gremi de la fusta, i volen agrair públicament "la total implicacióen les organitzacions, així com la gran tasca desenvolupada al capdavant del Gremi de la fusta no només des de la seva condició de president, durant l’últim any, sinó en la participació que Amat va realitzar i desenvolupar en tots els anys anteriors com a vocal del Gremi i en les seves aportacions als diferents grups de treball de la Cecot".

Jordi Amat va néixer a Terrassa l’any 1957. Actualment era l’administrador gerent de l’Empresa Embamat EU, S.L. i de l’empresa Embalatges M. Vila, S.L. que formen part del sector de l’envàs i l’embalatge. També era Vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Terrassa i darrerament també va ser nomenat Vocal de la Junta Directiva de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca.

Amat, en el seu afany continu d’aconseguir millores dintre del seu sector, estava directament relacionat amb diverses associacions de l’embalatge, com Faproma, S.C., Graphispack i el Club Español del Packaging on és vocal de les Juntes Directives; la Federació Provincial de la Fusta de Barcelona com a secretari; el IEEE Instituto Español de Envase y Embalaje com a vicepresident; el Gremi d’Embalatge de Barcelona com a president; i des del 7 de març del 2013 també com a president del Gremi de la Fusta, al que ja pertanyia com a vocal des de feia molts anys.

Jordi Amat va iniciar una nova etapa al Gremi de la fusta marcada per la posada en marxa d’accions per adequar el Gremi a la nova conjuntura socioeconòmica. “Cal que donem un nou impuls al nostre gremi. Haurem de revisar els nostres objectius perquè puguin sumar-s’hi el màxim d’empreses”, va anticipar Amat en el discurs posterior a la seva presa de possessió del càrrec de president el març de l’any passat.  

El Gremi de la fusta és una organització empresarial d’àmbit comarcal, vinculada a la patronal Cecot, que agrupa empreses del sector de la fusta bàsicament de l’àrea del Vallès. Actualment l’entitat la formen cent-vint empreses del sector.