Desarticulat un grup que havia perpetrat 39 robatoris amb força

Els Mossos donen per desarticulada una de les organitzacions més actives i que també actuava a la comarca

La Torre
16 d'abril del 2014
Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal van detenir, entre el 5 de març i el 8 d’abril, vuit persones i en van imputar vuit més com a presumptes autores de 39 robatoris amb força en domicilis, receptació i pertinença a organització criminal.
 
El primer dels robatoris es remunta al passat 24 de febrer de 2013. Un home de Cornellà de Llobregat va denunciar que, quan no es trobava ningú en el seu domicili, algú havia forçat el pany de la porta principal de casa seva i hi havia entrat a robar. Després de regirar tot l’interior, els lladres van emportar-se un ordinador i un telèfon mòbil.
 
Al comprovar que durant les setmanes següents els robatoris de similars característiques van augmentar, els agents d’investigació assignats al cas van endegar una laboriosa investigació per tal d’identificar i detenir els autors d’aquests fets. Primer de tot van constatar que el modus operandi era sempre el mateix: els autors buscaven domicilis amb uns tipus de panys molt especials, ja que eren els que coneixien i sabien força a la perfecció per, quan s’asseguraven que no hi havia ningú a l’interior, entrar-hi i emportar-se tot allò de valor que estigués al seu abast. Intentaven robar coses de petites dimensions per tal de no fer aixecar sospites envers els veïns en l’hipotètic cas que els veiessin.
 
Un cop havien aconseguit el material sostret el venien en botigues de compra i venta d’or, o bé ho enviaven a Reus on la dona d’un dels lladres tenia contactes amb una xarxa de receptadors. Fruit de la investigació, els agents van descobrir que els presumptes autors serien un total 16, tots ells de nacionalitat georgiana, i formarien part de tres bateries de delinqüents. Els robatoris es van produir a Cornellà de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Barcelona, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Abrera i Sant Feliu de Llobregat.
 
Així doncs, amb els principals integrants del grup plenament identificats, els Mossos van dur a terme tres entrades i escorcolls en domicilis de Reus, Santa Coloma de Gramanet i Cornellà de Llobregat. A banda de detenir vuit persones, van recuperar una gran quantitat d’objectes els quals estan pendents de ser retornats als seus propietaris legítims.
 
Cal remarcar que en una de les entrades i registres realitzades es va localitzar un taller on l’organització es dedicava a fabricar claus falses i estris per forçar els panys sense provocar danys. Així mateix en aquest indret els membres de les bateries entrenaven l’obertura de les portes amb panys preparats amb aquesta finalitat.
 
La investigació ha estat tutelada pèl Jutjat d’Instrucció número 3 de Cornella. Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a sis dels detinguts la resta ha quedat amb llibertat amb càrrecs.