Solidaritat Catalana demana l'ajut de l'Ajuntament contra el Pla Hidrològic

SI impulsa una moció al ple ordinari municipal d'abril

La Torre
15 d'abril del 2014
Solidaritat Catalana per la Independència impulsa una moció de rebuig al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre i demana el suport de l'Ajuntament de Terrassa. ICV-EUIA ja ha respost favorablement.


Posició de Solidaritat
El pla hidrològic de l’Ebre (PHE) aprovat en el Consell de Ministres el 28 de febrer i que ordena l’ús del riu s’ha redactat sense cap mena de concertació amb els sectors socials del territori afectat i amb el Govern de la Generalitat. El criteris científics i tècnics que el justifiquen han menystingut a les institucions científiques catalanes. El PHE vulnera dues directives marc de la UE, com són la de l’aigua i dels hàbitats, posant en perill l’equilibri ecològic del delta de l´Ebre, la major zona humida de Catalunya i constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental, ja que limita la quantitat d’aigua que ha de baixar a la desembocadura de l´Ebre i el cabal al tram final que s’hi destina és de 3.220 hectòmetres cúbics anuals, considerat insuficient i que representa menys de la meitat dels 7.000 hectòmetres que sol·licitava la Generalitat i la Plataforma en Defensa de l´Ebre (PDE) i les entitats ambientalistes i ecologistes catalanes.

Aquest pla hidrològic no incorpora mesures per aturar la regressió del delta i que, a més, no hi haurà prou força per retirar l’aigua salada que penetra constantment riu endins, afegeix 495.000 noves hectàrees de regadiu al milió que ja hi havia, i 490 embassaments als 120 ja existents, cosa que implica una retenció d’aigua molt important que perjudica el desenvolupament sostenible de les terres de l´Ebre, empitjora la qualitat de les aigües afectant greument l’agricultura, la pesca i l’aqüicultura. Des de Solidaritat entenem aquest pla hidrològic com un atac al país, al territori, que provocarà uns greuges difícilment reparables, a la vegada que apostem per una nova cultura de l’aigua i per la sostenibilitat.

Per aquest motiu impulsem una moció a l’Ajuntament de Terrassa per tal de que s’aprovi al ple ordinari d’abril i mostrar el rebuig total al Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre i demanar-ne la seva retirada.